Naboene får super-3G

Ericsson skal levere høyhastighets-3G til Sverige og Danmark. Det svenske selskapet skal oppgradere mobilnettet til operatøren 3 med HSDPA de neste månedene. Oppgraderingen vil sørge for bredbåndshastigheter på mobilen.

Ericsson har allerede begynt å levere oppgraderingene, og 3 vil trolig begynne å tilby HSDPA til brukere i større byer i løpet av de neste månedene. Dermed kan brukerne surfe i hastigheter opp mot 3,6 Mbps ved hjelp av en mobiltelefon med HSDPA-teknologi innebygget.

Den finske mobiloperatøren Elisa skal i disse dager også begynne  tilby HSDPA til sine mobilkunder. Operatøren blir dermed den første til å tilby HSDPA i Norden.

Dermed har alle våre naboland HSDPA innen overskuelig fremtid. I Norge derimot, er det ingen utvikling på dette feltet. I gÂr sa Telenors dekningssjef at selskapet ikke har noen konkret plan for når bredbånd på mobilen blir tilgengelig.

- Det er vanskelig å si noe om tidsperspektivet. Men at vi kommer med HSDPA en eller annen gang, det er jeg sikker på, sier Telenors dekningsdirektør, Bjørn Amundsen til Amobil.

(Kilder: Digi.no, Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen