Når Wii skader oss

Når Wii skader oss

Spillkonsollen Nintendo Wii ble lansert i USA den 19. november. Bare siden da har det vært en strøm av meldinger om folk som har knust TVer, vinduer eller slått til katta.

Årsaken er at Wii har en bevegelsesfølsom spillkontroll, som gjør at folk kan bevege seg som spillkarakterene sine. Man kan for eksempel slå med den som en tennisracket eller svinge den som et sverd. Noen har altså levd seg litt for mye inn i rollene sine.

Mange advarsler
Nintendo har forutsett dette problemet og advarer derfor hyppig under spillingen. Når man starter opp, får man beskjeden ”Sørg for at det ikke er noen mennesker eller objekter rundt deg som du kan støte borti”. På en del spill får man også påminnelser hvert 15. minutt om å ta en pause.

Det følger også festestropper med bevegelseskontrollen som skal forhindre at den flyr ut av hendene på folk.

Stive muskler

En mer positiv effekt av den nye spillkonsollen er at den får brukerne ut av sofaen. I følge The Wall Street Journal, har spilleren vist seg å gi mye mer trening enn folk flest hadde forestilt seg.

- Det er hardere enn å spille basket, sier en 12 år gammel jente til den amerikanske avisa.

- Jeg bruker muskler jeg ikke ante at jeg hadde, uttaler en voksen dataprogrammerer som innrømmer at han vanligvis ikke er spesielt aktiv.

Snart norsk lansering
Hvis man klarer å holde spillkontrollen unna knusbare og levende ting, kan man altså få en skikkelig treningsøkt ut av spilleren.

Den 8. desember kommer Wii til Norge og resten av Europa. Forsikringsselskapene er kanskje allerede i gang med forberedelsene.


Les også:

Amerikanske glede over Nintendo Wii

Slik velger du riktig spillkonsoll

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen