Test

Naar vi døde rocker

Den femte statsmakt, turistinformatører eller Black Debbath. Nå hyller de uansett Ibsen. Ifølge en egen pressemelding synes de Ibsen-året har fortonet seg som en uendelig lang og seig avføring, der grenseløst kjedelige arrangementer og oppsetninger har stått i kø. Ibsen døde for hundre år siden, og nå synes tydeligvis bandet at det er på høy tid å bringe forfatteren inn i rockeverden.

Morsomt

Med "Naar vi døde rocker" slipper Black Debbath sin fjerde humoristiske fullengder, og smeller like godt i gang med den 22-sekunders lange "Det du gjør, gjør det helt ikke stykkevis og ..."

Toeren "Ville Eyolf" fortsetter på et nytt stykke norsk tungrockhistore slik vi kjenner debattantene fra før. De banker inn replikker med seige og sinte gitarriff. Tradisjonell 70-talls-inspirert tungrock på norsk, i god Duplex-stil slik vi kjenner fra Gartnerlogen, Hurra Torpedo og lignende. I tillegg har bandet fått med seg blant annet Agnete Kjølsrud fra Animal Alpha.

Egil Hegerberg har sin egen særegenhet, og prøver hardt med sin humoristiske lyrikk å gjøre musikken så rocka som mulig. Men det blir faktisk litt for humoraktig til at rocken griper tak. Mer variasjon i stemmebruken hadde hjulpet.

Mer moro

Tekstene handler ikke overraskende om Henrik Ibsen, en av tidenes norske internasjonale ikoner. Tematisk går det i hva han gjorde og skrev. Tekstfragmenter som "Uten alt dette brevskriveri, ville Ibsen hatt så mye mer tid til å skrive poesi og mer storslått litteratur, oh yeah!" er typiske for platen.

Bandet vekker også til live debatten om hans møblement, som skal være fortapt i Oslo, til Skiens store forbannelse. Uten dem har ikke Skien noe å vise frem, mener Black Debbath.

Så går det an å spørre seg om bandet hadde hatt større suksess hvis de heller hadde lagt den svarte debatten død, og konsentrert seg om å skrive blodige absurde tekster om en satans urettferdig Gud, slik så mange band har gjort før dem. Humor og hardrock er for mange en fordømt blanding, og for blodharde hardrockfans vil Black Debbath aldri slå helt an. Det er forståelig, men tullball er viktig. Nesten like viktig som musikk, og satan.

Konklusjon

Black Debbath byr ikke på så mye nyskapning på denne plata, men har fremdeles mange fengende låter for rockere som klarer å se forbi heavy-håret. Det er ikke så mye å høre fra norsk tungrock for tiden, og metallfestivaler blir avlyst. "Naar vi døde rocker" er en helt grei plate, og mer orginalt enn det meste i bransjen for tiden.

Black Debbath Naar Vi Døde Rocker   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen