Når ugla brummer i telefonen

Når ugla brummer i telefonen

Disse anropene er ikke beregnet på tamme bur-ugler, men på de ville uglene ute i naturen.

Forskere på Massachusetts Institute of Technology nær Boston i USA rapporterer at de ved hjelp av mobilene kan få bedre info om uglene de kommuniserer med.

Tøffe ugler

Når disse forskerne ønsker å telle opp fuglene ringer han til mobiler i skogen som deretter spiller forhåndsinnspilte lyder over høyttalere. Lydene er selvsagt kallesignaler til de forskjellige fuglene de ønsker å telle. Territoriale ugler løfter hodet og nærmer seg det de tror er en inntrenger. Dersom de svarer på anropet høres dette i den andre enden av røret.

"Dersom du ringer med meiseplystring, vil andre fugler nærme seg telefonen og snakke selv. Hvis du går rundt i skogen kan ekorn prate først , og så kommer fuglene og synger med", sa en forsker til telegraph.co.uk.

Andre bruksområder
Det sies at noen fuglearter forlot sørlige Louisiana i august 2005 i forkant av orkanen Katrina. Å overvåke tilstedeværelsen og lydene som fuglene lager kan være med på å bekrefte eller avkrefte myten om at fuglene har en "sjette sans" for katastrofer.

Billigere med ugler
Foreløpig holder de seg til ugler som de kan ringe til om natten, da mobilsamtaleprisen er lavest.

Forskerne planlegger å gjøre en sammenlignende undersøkelse der de bruker den tradisjonelle metoden for å telle opp ugler, det vil si å gå rundt med en CD-spiller som spiller av uglelyder, for så å telle ugler som nærmer seg. Dette skal 250 frivillige medarbeidere gjøre. Dette måles opp mot resultatene de får fra å ringe uglene fra 65 mobiltelefoner.

Det er ingen tvil om at det er billigere å ringe ugla enn å la 250 mennesker farte rundt i skogen. Hvis ugla er flink å svare telefonen, selvsagt...


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen