Når størrelsen er viktig

Wacom har lansert et nytt, stort tegnebrett.

Er du en av de som foretrekker å redigere bildene dine med penn? Da bør du sjekke ut den nye toppmodellen til Wacom. Tegnebrettprodusenten har nå lansert et nytt tegnebrett med en respektabel størrelse og oppløsning.

Les også: NETTMØTE: Sony stiller på nettmøte

Som det ligger i navnet, er Wacom Cintiq 24HD et 24 tommers stort tegnebrett med oppløsning i HD. De fleste forbinder tegnebrett med en liten tegneflate med en tilsvarende penn, hvor det man tegner overføres til datamaskinen og vises på en ekstern skjerm. Det er ikke tilfelle med dette tegnebrettet. Her kan du tegne direkte på hele skjermen, og man kan hele tiden se det man tegner der pennen treffer skjermen.

Tegnebrettet leveres med en penn som støtter Wacoms "Tip sensor technoloy", som gjør at man har 2048 forskjellige nivåer av pressensitivitet og 40 graders tiltkontroll for pennens vinkel på skjermen. Pennen har i tillegg to knapper, som man selv kan definere hva skal brukes til.

Wacoms nye tegnebrett er stort nok for de fleste.
Wacoms nye tegnebrett er stort nok for de fleste.

Skjermen har en egen støtte bak, som kan justeres slik at man kan tilpasse skjermen vinkel i forhold til hvordan man foretrekker å jobbe. Med en oppløsning på 1920 x 1200 piksler har man mulighet til å redigere film i full-HD, om man foretrekker å gjøre sånt med en penn. I tillegg til standardpennen får man også med en "Art Pen" som har støtte for Adobe Photoshop og Illustrator, samt Carel Painter 12. Denne pennen vil etterligne naturlige penseleffekter, samt egenskapene til en kalligrafipenn.

Les også: Norsk fotograf hevdet seg i internasjonal konkurranse

Tegnebrettet vil bli tilgjenglig for kjøp gjennom enkelte autoriserte forhandlere, men også via Wacoms nettbutikk. Direkte billig er det dessverre ikke, med en pris på 2499 amerikanske dollar, eller litt i underkant av 15000 norske kroner.

Wacom har laget en demovideo som viser funksjoner og hvordan tegnebrettet er i bruk, og den kan du se under:

Les også: Moblt kamerastativ gjør jobben

Kilde: www.wacom.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen