Når PC Suite ikke vil

Programvare for synkronisering av mobiltelefoner mot PC er noe vi begynner å bli ganske vant med å installere og avinstallere. Ettersom vi bytter mobiltelefon rundt 50 ganger årlig begynner det å gå rutine i det. 

Men så skjer det en gang i blant at ingen ting virker som det skal, selv om vi følger instruksjonsboka til punkt og prikke.
I vårt tilfelle dukket problemene opp da vi skulle installere programvaren til Sony Ericsson K800i. 

Gamle synder
Det er mulig det fungerer greit om du installerer programmet på en splitter ny PC. Men ettersom vi ikke kan bytte PC like ofte som vi bytter mobiltelefon måtte vi finne oss i en frisk runde med leting etter veien til lykken. For da programmet var installert og mobilen skulle synkroniseres skjedde det ingen ting. Programvaren nektet å godta at telefonen var koblet til PC-en, selv om den nylig hadde mast om at vi måtte oppdatere den ene driveren etter den andre. En av årsakene til dettte kan selvsagt være at det ligger gamle filer og "slenger" etter tidligere installasjoner.

Full rens
Etter å ha avinstallert programmet nok en gang, og samtidig renset maskinen for alt vi kunne finne av rester etter andre avinstallerte programmer prøvde vi på nytt. 

Denne gangen gikk det enda verre. Nå ville ikke programmet starte i det hele tatt.
‘this application has failed to start because telecalib_logging.dll was not found. re-installing the application may fix this problem’ 

Let, og du vil finne
OK. Vi reinstallerte. Samme feil igjen. Så søkte vi etter den savnede .dll-filen på PC-en vår, uten å finne den. Ny avinstallering, ny installering. Men nei. 

Vi lastet ned ny versjon av PC Suite fra Internett, men med samme resultat. Men så skjedde det. Et nytt søk etter Telecalib_logging.dll, og endelig ble det treff. Filen fantes altså på maskinen, om enn i en helt annen mappe enn det programvaren åpenbart hadde forventet.

Copy/paste
Ved hjelp av Copy og Paste fikk vi kopiert filen over i mappen der PC-suite var installert. Det hjalp ikke. Så kopierte vi den over i mappen C:\WINDOWS. Bingo. Nå skjedde det noe. 

PC-en sluttet å mase etter Telecalib_logging.dll. I stedet sutret den over at den ikke fant filen "boost_log-vc71-mt-1_32.dll". Vi så for oss at dette kunne bli en lang dag.

Men filen fant vi med et raskt søk, og som sist kopierte vi den rått og brutalt over i Windows-mappa.

Nirvana
Tenk deg at du rakk å ta to halvlitere før du måtte løpe for å rekke bussen. Så melder behovet seg for å få de to halvliterne ut igjen. Men bussen stopper ikke før om en halvtime. Når du så endelig kommer deg av og finner et egnet sted til å lette trykket – da får du en ganske god følelse. Omtrent sånn var det vi følte det når programmet med ett klinket til og fungerte nøyaktig som vi hele tiden hadde forventet at det ville gjøre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen