Når får Canal Digital filmleie?
Teknofil

Når får Canal Digital filmleie?

Get og Viasat lanserte forrige uke Get Filmleie og Viasat on Demand. Kunder som har deres HD-PVR kan nå leie film direkte til sin TV via fjernkontrollen. Når får kunder hos Canal Digital og RiksTV det samme tilbudet?

RiksTV på banen til våren
RiksTV har allerede for lengst lagt frem sine fremtidsplaner for kundene. På tross av manglende HD-tilbud mener de at de har gode planer for å gi kundene et bredt tilbud i nær fremtid. På nyåret vil de nemlig lansere en tjeneste hvor utvalgte filmer i HD vil lastes ned til kundenes PVR. RiksTV ser for seg at dette skal være en abonnementstjeneste hvor kundene får tilgang til en rekke filmer hver måned. Svein Ove Søreide, informasjonsansvarlig for RiksTV, utatlte i en paneldebatt på årets Electroworld, at RiksTV ser for seg at denne tjenesten vil koste rundt 200 kroner i måneden.


Svein Ove Søreide fraRiksTV har lovet en film-abonnementstjeneste til rundt 200 kroner måneden for deres kunder.

Ingen lanseringsdato for Canal Digital
Canal Digital har derimot så langt vært mer stille om sine planer på dette markedet. Vi tok derfor en telefon for å høre hva de planlegger. De innrømmer at de ser at det her er en tjeneste for video on demand som må på plass, men når den vil komme er derimot uklart.

- Dette er helt klart noe som vi også vil komme med. Noen lanseringsdato kan jeg derimot ikke gi. Vi forstår at dette er noe kundene vil ha, og vi lever i et samfunn hvor folk i stadig større grad ønsker seg tilgang her og nå. Vi jobber derfor med å utvikle en tjeneste for dette, forklarer Geir Holen, informasjonsansvarlig hos Canal Digital til Teknofil.


Geir Holen fra Canal Digital sier en filmleie vil komme på plass i deres system, noen dato for lansering har han derimot ikke.

- Dørene løpes ikke ned
Selv om Canal Digital ser at konkurrentenes løsninger kommer på plass, så frykter de likevel ikke at kundene skal rømme deres tilbud. Holen tror slike filmtjenester trenger litt tid før de blir allemannsbruk.

- Så langt har ikke våre kunder løpt ned dørene med etterspørsel om en slik tjeneste. Foreløpig er dette tjenester hvor du er avhengig av HD-PVR og som tas i bruk av early adaptors, sier Holen.

Med andre ord kan det fortsatt ta en stund før Canal Digital har sin tjeneste for filmleie på plass for kundene. I mellomtiden får kundene nøye seg med det som går på TV og filmene på Canal+, eller ta den tradisjonelle turen til filmkjappa på hjørnet.

Se også våre andre artikler om filmleie.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen