Når du må finne WLAN

Det dukker stadig opp flere dingser som skal gjøre hverdagen lettere for deg og meg. En ny WiFi-ringen er av de. Den sporer opp alle trådløse nettverk i ditt område, og nøler ikke med å sladre til deg.

Rent utseendemessig er den transistor-proppede ringen ikke mye å se til. Ifølge ildsjelene bak skal det dukke opp flere og stiligere versjoner av ringen med tiden. Foreløpig er den kun designet med tanke på funksjonaliteten, og dagens prototype vil nok ikke bli noe moteobjekt med det første.

Hver eneste lille bit av ringen har en viktig funksjon. Selve ringen fungerer som antenne. Når du nærmer deg et trådløst nettverk, vil den lille Atmel-kontrolleren oppdage signalet, og LED-lampen på ringen vil blinke rødt. Dermed er det bare å pakke opp din bærbare datamaskin eller PDA og surfe i vei. Senere versjoner av ringen vil også være i stand til å gjenkjenne om de trådløse nettverkene er åpne eller lukkede.

Ringen gjør dessverre ingen forskjell mellom trådløst utstyr. Den oppdager både mikrobølgeovner som lekker og mobiltelefoner. Når ringen blir videreutviklet, vil man få muligheten til å begrense ringens følsomhet. På denne måten kan den for eksempel programmeres til å kun oppdage trådløse nettverk eller mobiltelefoner.

En annen bakside ved ringen, sånn rent bortsett fra designet, er den dårlige rekkevidden. Ringen klarer ikke å oppdage signaler lengre enn 12 meter unna i fri sikt.

Det er enda ikke mulighet for å kjøpe WiFi-ringen, siden den kun er en prototype. Noen pris eller lanseringsdato er heller ikke satt for en endelig utgave.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen