Når det skal spilles opp

Siemens har i forbindelse med denne ukens storslipp lansert en rekke nytt tilbehør til telefonene sine. Blant nyhetene er IMS-700, som  rett og slett er et sammenklappbart sett med høyttalere som kan brukes til å spille musikk fra mobiltelefonen.

Dette er ikke første gang vi ser høyttalere for mobiltelefoner. Nokia lanserte sitt første høyttalersett, Nokia Music Stand, allerede for to år siden. Den gangen var det radio som skulle kringkastes, og siden høyttalersettet brukte standard pop-port tilkobling var det mulig å bruke det sammen med det meste av nyere Nokia-telefoner.

De som testet Nokia Music Stand var imidlertid langt fra fornøyde med lydkvaliteten, og det haglet med frodige beskrivelser som ITavisens ”Dette såkalte stereoanlegget låter så slett at vi finner ikke ord”.

Om IMS-700 kan by på bedre lyd enn sin finske forgjenger vites ikke, men det har i alle tilfelle en del andre fordeler å by på. For det første har det en standard minijack-inngang, som gjør det mulig å bruke det sammen med det MP3-spillere, datamaskiner og annet av utstyr.

Det skal også være mulig å koble til en vanlig Siemens-lader og bruke settet som en ladestasjon. Laderen kan imidlertid ikke brukes til å drive selve høyttalersettet. Til dette må man utruste det med fire stk AA-batterier, og ut fra dette skal man kunne oppnå en spilletid på 4-6 timer.

Det er egne knapper på høyttalerene som brukes til såkalt ´bass boost´ og ´stereo widening´. Alt annet styres fra mobiltelefonen. Så snart det kommer en innkommende samtale dempes lyden fra høyttalerne, slik at man kan høre at telefonen ringer.

Når man er på farten folder man høyttalersettet på midten, slik at høyttalerelementene ligger beskyttet.  Settet har da en størrelse på 160 x 90 x 82 mm. Vekten er oppgitt til 460 gram.

For øyeblikket er det kun tre telefoner i porteføljen til Siemens som kan brukes sammen med IMS-700. Den vann- og støtsikre modellen M75, mellomklassemodellen CX75 samt den nye flaggskipstelefonen SXG75. Eldre MP3-modeller fra Siemens, som SX1 og SL45i, vil altså ikke kunne brukes.

Siemens har ikke oppgitt noen utsalgspris for IMS-700, men kan fortelle at settet vil være ute i butikkhyllene allerede i løpet av andre kvartal. Det vil si en gang innen slutten av juni.

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen