Test

Når design er viktigst

Ørepluggen Jabra JX20 Pura er håndlaget i anodisert titan, et metall som i tillegg til å være sterkt, også er særdeles lett. Men vektbesparelsen sammenlignet med JX10 i børstet stål, er bare på 1 gram.

I likhet med forgjengeren JX10, som vi testet tidligere i år, så er JX20 et designprodukt fra det danske designhuset Jacob Jensen.

Elegant
Om pluggen er vakker eller ikke får være opp til den enkelte å ta stilling til. Vi konstaterer at den er liten, og at den i alle fall ikke er like prangende som enkelte andre designplugger vi har sett.

Pluggen kan bæres som anheng i en lisse av skinn. Ellers er den medfølgende bordladeren kanskje det som best viser at dette er en øreplugg for de designbevisste. Prislappen på 1600 kroner understreker også at dette ikke er et simpelt produkt. Det er det samme som du må betale for JX10 Cara i gull.

Sitter løst
I vår test av Jabra JX20 Pura opplever vi at settet sitter relativt løst i øret. Du kan sette på en bøyle som holder pluggen på plass, men da ødelegger du det stilige inntrykket pluggen gir når den henger i skinnlissen. Vi synes heller ikke bøylen bedrer brukerkomforten.

Funksjonen for fjerning av bakgrunnsstøy fungerer bare delvis, og er ikke god nok til at settet egner seg i omgivelser med mye larm.

Høyttaleren i hodesettet gir klar og ren lyd, i alle fall så lenge det er god kontakt mellom mobiltelefonen og hodesettet. Hvor god forbindelsen er, avhenger i stor grad av mobiltelefonen. I enkelte av forsøkene merker vi at det skal lite til før det oppstår forstyrrelser.

Lodden lyd
På opptakene vi leser inn under ulike forhold fremstår lyden som litt kontrastløs. På disse opptakene hører vi også mer bakgrunnsstøy enn vi forventer av ett hodesett i denne prisklassen.

Betjeningen av hodesettet er imidlertid enkel, og om du kjører en bil med normalt god støydemping vil du fint kunne bruke settet som håndfriløsning. Men du skal være litt snobbete før du velger Jabra JX20 Pura. Det finnes rimeligere øreplugger med bedre lyd, men de er ikke nødvendig vis like vakre!

Den ser bra ut i laderen, som også har LED-indikator for ladestatus.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen