Når chat blir risikosport

I serien "sære og en smule creepy nettjenester" (vel, så har vi egentlig ingen sånn serie, men vi kunne tydeligvis hatt det...) har vi tidligere omtalt Omegle, en tjeneste der du anonymt kan chatte med helt tilfeldige mennesker. Nå er jo anonymitet selvfølgelig noe som er vanlig ved mange chatterom, men med Omegle er det sånn at det ikke er noen fellesrom eller mulighet til å velge hvem du vil chatte med. Du blir altså tildelt en samtalepartner helt på måfå.

Les også: Bedre kontroll på barnas nettbruk

Nå har det dukket opp en ny, lignende tjeneste: Chatroulette. Den går i hovedsak ut på det samme, men med en liten ekstra detalj - du har i tillegg mulighet for å bruke mikrofon og webkamera.

Hvis anonymisert chat kan sees på som en litt spennende fritidssyssel, kan muligens bruken av Chatroulette gå som risikosport. Som med all chat finner du mange forskjellige typer mennesker her, fra relativt anstendige folk til skapninger på den helt andre enden av skalaen, men altså med levende bilder så vel som med tekst. Er du da av typen som ennå ikke har sett eller kan gjette seg til hva internett kan produsere i form av mer eller mindre på- og/eller utkledte ekshibisjonister, bør du nok holde deg til Omegle.For deg som liker å leve farlig, uten tanke på hva slags bilder som kan treffe netthinnen som en kule ved neste klikk, har vi Chatroulette. Ikke si at vi ikke advarte deg.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen