Nå virker mobiltelefonene igjen

Nødnummer

Ta ut SIM-kortet
Nødnummer skal fungere som normalt, men det kan være vanskelig å nå gjennom med Telenor-abonnement. Dersom du plukker ut SIM-kortet og starter telefonen uten SIM-kort kan den koble seg til Netcoms fungerende mobilnett. Dette vil fungere også om telefonen din er låst til Telenor. Løsningen fungerer kun for nødnumrene 110, 112 og 113.

Oppdatert:
Klokken 07.30 meldte Telenor at trafikken i mobilnettet var normalisert. Et defekt kretskort ble oppdaget i en sentral rundt midnatt, og dette skal ha normalisert SMS-trafikken i mobilnettet, ifølge Ventelos driftsmelding.

Ifølge Ventelo ble all trafikk i mobilnettet normalisert klokken 07.20.

- Trafikken går nå i all hovedsak som normalt, men noen kunder kan fortsatt oppleve noe ustabilitet med datatrafikk. Dette jobber vi for fullt med å løse, sier administrerende direktør Ragnar Kårhus i Telenor Norge, i selskapets så langt siste driftsmelding.

Ifølge den samme meldingen jobber Telenor nå med å finne ut av årsakene til at feilen som oppstod ble så omfattende.

Problemene skal ha startet med at en server gikk ned rundt klokken 13 på fredag.

I Ventelos driftsmelding anbefales kunder som fortsatt har problemer å skru av og på mobiltelefonen.

Mobilnettene var nede over store deler av landet hele to ganger i mai. Den gang var det kabelfeil hos Telenor som slo ut hos kunder av både Telenor og Netcom.

Nå har Telenor på nytt trøbbel, og hele landet er rammet.

Les også:Nye mobilproblemer etter kabelbrudd

Her finner du driftsmeldinger fra Telenor

NetCom fungerer som normalt

- Vi opplever for tiden feil på vårt mobilnett. Det kan tyde på at det er en større fellesfeil som rammer flere landsdeler og vi venter fortsatt på info rundt dette. Vi vil komme med oppdatering fortløpende etterhvert som vi får mer informasjon. Vi beklager meget ulempene dette medfører, stod det å lese på Telenors Facebook-side ved 14-tiden i dag.

Feilen skal ha oppstått rett før klokken 13, og ifølge aftenposten.no var det ventet at feilen skulle være løst rundt klokken 14. Dette skjedde imidlertid ikke, og senere på dagen opplyste Telenor at det var vanskelig å fastslå noe tidspunkt nettet ville være oppe igjen.

- NetComs mobilnett fungerer som normalt. Derimot vil våre kunder dessverre oppleve problem med å ringe til kunder med Telenor-abonnement, sa NetComs kommunikasjonssjef, Øyvind Vederhus til aftenposten.no tidligere i dag.

Såvidt vi kjenner til fungerer NetComs nett fortsatt uten problemer.

Feil på server

- Vi har en feil på en applikasjon/server. Dette medfører sterk begrensning i fremkommelighet på SMS og mobil tale. Data og fastnett er ikke berørt. Vi håper feilen er raskt løst, men tør ikke å natyde noe klokkeslett her og nå. Vi jobber på spreng for å løse feilen, sa Telenors dekningssjef Bjørn Amundsen i en e-post.

Feilen er landsdekkende, men ifølge NRK skal Telenor-kunder i Sogn og Fjordane også ha hatt problemer problemer med å komme gjennom på nødnummer til AMK-sentralen.

- Vi har vansker med å få inn telefonsamtaler til AMK-sentralen. I tillegg er det problematisk å kommunisere ut til vårt ambulansepersonell med mobiltelefon, fortalte ambulansesjef Stian Sægrov til nrk.no.

Fortsatt ikke utbedret

Klokken 20.30 er feilen fortsatt ikke fikset. Det har heller ikke kommet noen ytterligere nyheter fra Telenor om hva som kan være galt. Se Telenors egne driftsmeldinger her..

Telnor informerer også fortløpende på Facebook-sidene sine.

Feilen slår ut for Telenors egne kunder, og for alle kunder av operatører i Telenors nett, så som Ludo, One Call og Ventelo.

Også Telenor i Danmark har problemer i dag. De danske problemene skal skyldes en feil hos Telenor her i Norge.
Også Telenor i Danmark har problemer i dag. De danske problemene skal skyldes en feil hos Telenor her i Norge.

Nødnumrene er tilgjengelig via fasttelefon, men det kan være vanskelig å nå frem via mobil. Det kan hjelpe å ta ut SIM-kortet av mobilen for å nå nødnumrene dersom man ikke kommer frem på annen måte. Dette er fordi telefonen for nødsamtaler står fritt til å benytte seg av også NetComs nett, som fungerer som normalt.

Tele-trøbbel også i Danmark

Også Telenor i Danmark har problemer med tjenestene sine i dag. Tekstmeldinger, MMS og telefonsvarer er satt ut av spill. På sine nettsider melder selskapet at feilen skyldes en feil hos Telenor i Norge.

Det er ikke kjent om feilen i Danmark skyldes den samme feilen som gjør det vanskelig å ringe her på berget.

Bedring på kvelden

Dekningssjef Bjørn Amundsen i Telenor opplyser til dagbladet.no at det på grunn av lavere belastning er enklere å nå gjennom på mobilnettet nå i kveldstimene enn tidligere i dag. Feilen var ikke funnet eller rettet 21.15 i kveld. Telenor har folk i beredskap ut gjennom hele natten, sier Amundsen videre.

(Kilder: Telenor på Facebook, aftenposten.no, nrk.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen