Nå vil Opera selge deg apps

Det sier den nye toppsjefen Lars Boilesen i et intervju med DagensIT.no.

Mulighetene ligger i selskapets 50 millioner brukere av mobilnettleseren Opera Mini. Disse er stort sett gratisbrukere, men Boilesen mener at 200 millioner brukere er et realistisk mål

- Å få 200 millioner brukere er realistisk innenfor overskuelig fremtid. Da nærmer vi oss Facebook, sier Boilesen til nettstedet.

Les også: Test - Opera Mini for iPhone.
Les også: 
Opera Mini 5 for Android.

Et Opera marketplace ligger likevel langt fram i tid, men Boilesen sier dette er en stor strategisk satsning. Men først må betalingsløsninger og utviklerverktøy på plass, og utviklere med på laget.

Målet er at nettleseren ikke kun er et nyttig program, men et rammeverk andre kan bygge sine program på, lik Apple App Store.

Operas plan er nemlig at deres nettleser ikke bare skal være et nyttig program, men selve rammeverket som andre bygger sine programmer på. Det er denne modellen som har gjort Apples App Store til en kjempesuksess, med over tre milliarder nedlastinger av programmer på halvannet år, og i pc-verdenen er mange av verdens mest lønnsomme selskaper bygget etter en slik modell.

At både operatører og innholdsleverandører er bekymret over den flyttingen av makt- og markedsposisjoner som har skjedd med Apples inntog, kan bidra til å løfte fram alternativer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen