Nå vil de dominere skjermmarkedet

Nå vil de tre gigantene Sony, Toshiba og Hitachi samarbeide om å lage små- og mellomstore skjermer.

Nå vil de dominere skjerm-markedet

Sony, Toshiba og Hitachi slår seg sammen.

De tre gigantiske selskapene Sony, Toshiba og Hitachi velger å slå sammen skjermproduksjonen sin, med støtte fra de japanske myndighetene.

Japansk samarbeid

Det nye produksjonsselskapet vil hete Japan Display, og vil begynne å produsere skjermer iløpet av 2012. Selv om produksjonen vil bli gjort av de japanske teknologigigantene, vil prosjektet hovedsakelig være eid av japanske myndigheter. Gjennom et investeringsselskap har myndighetene spyttet inn 200 milliarder yen, omtrent 14 milliarder norske kroner, og vil med det eie 70 prosent av det nye produksjonsselskapet. Sony, Toshiba og Hitachi vil få 10 prosent hver av aksjene.

Skjermsamarbeidet vil kun gjelde små- og mellomstore skjermer.

Vil bli størst

Priser på skjermer har vært i fritt fall den siste tiden, og et svingende teknologimarket har tvunget produsenter til å ty til nye måter å tjene penger på. Det var ikke lenge siden HPs lave profittmarginer på PC-markedet fikk dem til å gi opp hele mobil- og nettbrettmarkedet.

Japan Display vil ta over plassen som verdens største skjermprodusent da produksjonen setter i gang, og vil trone over dagens ledende selskaper, Samsung og Sharp. Sharp forventer imidlertid inn solid profittøkning snart, da Apple vil investere én milliard dollar i Sharps fabrikker. Dette vil gjøre det japanske selskapet bedre rustet til å ta over skjermproduksjonen for Apples kommende enheter.

(Kilder: Financial Times, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen