Nå tar de livet av IE 6
Teknofil

Nå tar de livet av IE 6

Microsofts gamle nettleser vil oppdateres automatisk.

Internet Explorer 6 ble lansert for ti år siden, og koser seg fortsatt med en markedsandel på 8,3 prosent. Nå setter Microsoft foten ned, og vil tvangsoppdatere gamle versjoner av nettleseren sin.

Rulles ut i 2012

Oppdateringene vil begynne i Australia og Brazil, og sakte men sikkert spre seg verden over. Oppdateringen vil kun merkes hos de som har huket av for automatisk oppdatering i Windows Update.

Alle som bruker Windows XP vil få sin nettleser oppdatert til Internet Explorer 8, mens de som bruker Vista eller Windows 7 vil få Internet Explorer 9. Oppdateringen vil skje uten noen form for brukerinteraksjon, noe som Microsoft mener er "forstyrrende", ifølge tilbakemeldinger de har fått.

– Dette er et viktig steg for å hjelpe nettet videre, skrev Ryan Gavin i Microsoftbloggen som annonserte den store nyheten. Han nevner nye funksjoner og bedre webstandarder som positive sider ved de nye versjonene av nettleseren, men peker på sikkerhet som det viktigste poenget.

IE 6 er tross alt over et tiår gammel, og mangler mange av sikkerhetsfunksjonene de nyeste versjonene har implementert.

Internet Explorer 6 er nesten utryddet i Skandianavia, men er fortsatt et stort problem i resten av verden.
Internet Explorer 6 er nesten utryddet i Skandianavia, men er fortsatt et stort problem i resten av verden.

Fortsetter etter IE9

Selv når alle gamle versjoner av Internet Explorer er oppdatert til versjon 9, vil autooppdateringen fortsette. Når Internet Explorer 10 blir sluppet vil tidligere versjoner oppdateres, og det samme vil skje med framtidige versjoner som IE 11, 12 og 13. Grunnen skal som sagt være at brukere generelt synes det er irriterende å få spørsmål om å oppdatere programvaren sin hele tiden. Derfor har Microsoft valgt å bare gjøre det for dem.

Skulle du ikke like dette er det selvfølgelig bare å ikke huke av for automatisk oppdatering, slik at du kan kontrollere hva som installeres selv.

I dag er det hovedsaklig kun bedrifter og organisasjoner som benytter seg av IE6, på grunn av interne webløsninger som er tilpasset den gamle nettleseren. Microsofts nye autooppdatering vil antageligvis ikke ramme disse, ettersom de velger selv hva som skal oppdateres i systemene sine. Likevel vil Microsoft luke ut de aller fleste som bruker IE6 fordi de ikke vet om annet, og dermed gjøre netthverdagen til tusenvis av hverdagen hakket sikrere.

(Kilde: Microsofts blog)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen