Rod Beckstrom og Peter Dengate Thrush fra ICANN. Foto: ICANN

Nå starter salget av nye toppnivådomener

Rod Beckstrom og Peter Dengate Thrush fra ICANN. Foto: ICANN

Nå starter salget av nye toppnivådomener

Frister det med .cola eller .pepsi?

På torsdag ble søknadsvinduet for toppnivådomener – det vil si endelsen på nettadresser som .com eller .org – åpnet av den amerikanske domenestiftelsen ICANN. Søknadsvinduet vil være åpent i tre måneder.

Dette innebærer at selskaper, organisasjoner og privatpersoner kan kjøpe et ønsket ord som skal bytte ut nettopp det vanlige .com, med for eksempel .cola, .apple eller .oslo.

De nye adressene vil ikke være tilgjengelig for hvem som helst. Det vil koste 185 000 dollar (over 1 million kroner) å registrere, og 25 000 dollar (140 000 kroner) i året for å opprettholde et toppnivådomene.

Fare for misbruk

Åpningen av toppnivådomenene har blitt sett på som problematisk av en rekke selskaper, som mener at deres merkevarenavn lett kan bli misbrukt på denne måten.

Flere selskaper har hyret inn advokater for å beskytte merkenavnet, og det er ventet at de selskapene som har råd til det kommer til å søke for å beskytte sine navn.

ICANN-sjef Rod Beckstrom hevder at alle søkere må gå gjennom en grundig bakgrunnssjekk og at tyverier og misbruk av andres merkevare vil bli slått ned på.

I mai vil det bli offentliggjort hvem som har søkt på de nye toppnivådomenene.

(Kilde: The Guardian)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen