Slik kan din fremtidige mobil se ut - dersom Provoke får det som de vil. (Bilde: Provoke Design)

Nå skal telefonen erstatte kjæresten

En av Nokias fremste designleverandører, Provoke Design, åpnet denne uken sammen med andre designere fra Finland en utstilling med visjoner for 2012 i New York. Utstillingen er ment som en presentasjon hvor de ulike designerne tenker at design vil gå i løpet av de neste fire årene.

Provoke Express
Provoke Express

Bryter med dagens design

Provoke Share
Provoke Share
Provoke Touch
Provoke Touch

Ifølge de tre designkonseptene Provoke er kommet med vil mobiltelefonen i 2012 inneholde sensorer, robotikk og lys som skal gi nye brukeropplevelser i forhold til hva vi er vant med i dag. Skal vi tolke bilder og video kan vi også vinke farvel til ordinære talltaster og den telefonfasongen vi er vant med til daglig.

Ifølge utstillingen skal Provoke ha gjort en undersøkelse blant mobilbrukere i 2007 der de ønsket å måle brukerbehovet over en tid. Dersom behovet holdt seg konstant er det også aktuelt i 2012 mener designerne. Deretter har man sett på fremtidig teknologi, og hvordan denne kunne møte ønsker og behov.

De tre konseptene er som følger: Express, Share og Touch.

Første konsept, Express, lar skjerm og deksel rundt kommunisere med hverandre, slik at du ikke bare kan endre bakgrunnsbilde, men telefonens uttrykk totalt. Ifølge Provoke skal telefonen by på en intensitet og visuell kontrast som er langt krassere enn noe du får i dag, og skal kunne tilpasses din personlige smak.

Tanken med Share er at du skal kommunisere med omverdenen gjennom symboler. Dette skjer til en viss grad allerede i dag gjennom merkeklær, buttons, klesstil. Men Provoke mener mobilen er et mer naturlig sted å signalisere hvor du står enn noe annet.

Lar deg kose digitalt

Touch er kanskje den mest utsvevende av de tre. Poenget her er at et kjærestepar skal ha hver sin telefon. Når så en av dem bruker telefonen og Touch er aktivert, skal den enes berøring på telefonen kjennes også på en andre sin telefon. Sånn sett mener Provoke at man kan digitalt overføre kjærtegning og kosing, slik at man ikke behøver å være nær hverandre for å være nær.

Under ligger to videoer vedlagt som viser konseptene slik de fungerer.

(Kilder: Provoke Design, Engadget, Hardcoredesign)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen