Nå skal Skype avlyttes
Teknofil

Nå skal Skype avlyttes

Skype og andre program hvor samtalen går direkte over nett har lenge vært gode midler for å kunne snakke med personer uten fare for å bli avlyttet av andre. Mange peker samtidig på at kriminelle benytter slike verktøy for å holde sine aksjoner unna lovens lange arm. Det vil EU nå ha slutt på.

Viktig verktøy
Med Italia i spissen vil EUs organ Eurojust (European Union's Judicial Cooperation Unit) nå innlede en undersøkelse om hvordan tjenester som Skype kan avlyttes. De mener tjenestene per i dag gir kriminelle fritt spillerom.

- Muligheten å kunne avlytte nettelefoni vil bli et viktig verktøy for å kunne bekjempe organisert internasjonal kriminalitet både i Europa og andre steder. Vårt mål er ikke å sette en stopper for at publikum tar i bruk slike tjenester, men å stanse kriminelle fra å benytte Skype og lignende systemer for å planlegge og organisere sine ulovlige handlinger, sier Carmen Manfredda fra Eurojust ifølge Zdnet.

Vil samarbeide
Skype på sin side sier de på ingen måte ønsker at tjenesten skal benyttes til kriminell aktivitet. De vil gjerne samarbeide med EU for å få på plass en løsning.

- Skype er fortsatt interessert i å samarbeide med Eurojust på tross av det faktum at de ikke kontaktes oss før de kom med sin rapport, sier en talsperson fra Skype.

Hvordan en overvåkning av kommunikasjon via Skype vil foregå er ikke klart. Selv om Skype sier de vil samarbeide med Eurojust er de ikke villige til å gi fra seg informasjonen om hvordan kommunikasjonen krypteres.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen