Dyre innholdstjenester skal under lupen. (Foto: Illustrasjon: Amobil.no)

Nå skal ringetonehaiene granskes

Det kan virke som om markedet for ymse mobilunderholdning som ringetoner, bakgrunnsbilder, animasjoner og annet er underlagt liten kontroll. Nå skal europeiske forbrukermyndigheter ta et oppgjør med bransjen, skriver E24.no.

Les også:
Kommentar: Få vekk ringetonehaiene »
Slik får du gratis ringetoner og bilder »

Du har helt sikkert sett anmasende reklamer for alt fra masende kyllinger og plagsomme kaniner til flatulensringetoner på tv. Det som gjerne ikke alltid kommer like godt frem i slike reklamer er hva du faktisk kjøper dersom du vil ha produktet det reklameres for, og hva det koster.

Dyre abonnementer

Som regel vil du ende opp med et dyrt abonnement hvor du får ringetoner, bakgrunnsbilder og andre produkter du ikke trenger eller vil ha. Mobilregningen kan derfor gjøre et hopp, og spesielt barn og unge med kontantkort kan oppleve at kontoen tømmes raskt dersom de har kjøpt det de trodde var en ringetone men som i realiteten var et abonnement.

Forbrukerombudet skal nå gå 22 nettsider nærmere etter i sømmene. Alle sidene tilbyr mobilunderholdning til norske forbrukere, og regelbrudd som villedende markedsføring, mangelfull kontaktinformasjon og uklar prisinformasjon skal etterforskes, skriver E24.no.

(Kilder: E24.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen