Nå skal piratene overvåkes

Nå skal piratene overvåkes

Nå skal piratene overvåkes

Amerikanske nettleverandører blir pålagt å overvåke kundene.

Amerikanske myndigheter forbereder en såkalt «Six Strikes»-plan som går ut på å pålegge internettleverandører en rekke krav til aksjonsformer mot mulig ulovlig aktivitet på nettet. Blir planen godkjent, blir internettleverandørene en form for politi på nettet.

Hensikten er å redusere omfanget av piratkopiering av opphavsrettsbeskyttet materiale. Planen skal være utarbeidet av en gruppe som er ledet av Obama-administrasjonen.

Alle de store amerikanske nettleverandørene er med i dette opplegget: AT&T, Verizon Communications, Comcast, Cablevision Systems, og Time Warner Cable. Meningen er at disse leverandørene skal melde i fra dersom de oppdager potensielle ulovligheter.

Kunder som viser seg å spre opphavsrettbeskyttede filer risikerer midlertidig redusert hastighet på sin nettforbindelse, inntil vedkommende selv tar kontakt med leverandøren for å diskutere videre tiltak for å løse saken.

Denne planlagte overvåkingen av kundene har flere utfordringer. Dette vil være et dyrt tiltak for leverandørene, som må sørge for at hele løsningen fungerer. Samtidig trekkes det frem at personvernet til kundene står på spill.

(Kilde: Dailytech)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen