Nå skal mennesket fungere som datakabel

Teknofil Nå skal mennesket fungere som datakabel

Nå skal mennesket fungere som datakabel

Det skal snart bli mulig å overføre bilder fra smarttelefonen til PC-en ved hjelp av berøring.

På CES 2012 har den svenske Ericsson-sjefen Hans Vestberg demonstrert en finurlig teknologi som faktisk lar mennesker overføre digital informasjon ved hjelp av egne kropper.

På elektronikkmessen i Las Vegas demonstrerte han med sin egen kropp hvordan video ble overført fra en Android-basert smarttelefon til en skjerm – på samme måte som en HDMI-kabel.

Menneskelig HDMI

Hensikten bak teknologien er at man skal kunne sende bilder, video, musikk og annen data fra mobile enheter gjennom kroppen til stasjonært utstyr som PC-er, stereoanlegg eller TV-er.

Teknologien er fremdeles på konseptstadiet og er ennå ikke et ferdig, kommersielt produkt fra Ericsson. De har likevel vist at det er fullt mulig å overføre elektronisk informasjon via kroppen.

Den berøringsmessige overføringsteknologien kan testes ut av besøkende på CES-messen, og de som har et ønske om å tjene som HDMI-kabel har nå sjansen.

Trådløs konkurranse

Mange spør seg sikkert om det er behov for teknologi som dette, og særlig med tanke på den stadig større utbredelsen av trådløs teknologi verden over – som dessuten blir raskere og raskere.

Om man ikke skulle ønske å være avhengig av trådløse nettverk til å overføre filer mellom sine digitale enheter, så kan derimot teknologien ha noe for seg. Det gjenstår å se når eller om Ericsson slipper dette på markedet.

Lyst til å finne ut hva mer som blir vist frem på CES?
Her finner du alle CES-sakene våre

(Kilde: CNET)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen