Nå skal Linux bli sexy

Motorola A1200 rødA-serien til Motorola har lenge vært et annerledesmerke i bransjen. Ikke bare har disse arbeidstelefonene hatt helt egne menyer og et design ulikt noe annet på markedet. De har også vært så godt som alene om å bruke det åpne operativsystemet Linux.

Med en rekke modeller bak seg, mener Motorola nå at tiden er inne for en A-modell som ikke bare er et godt arbeidsverktøy, men som også er pen å se til. Og det er her den nye Motorola A1200 kommer inn i bildet.

Nykommeren bærer tydelige referanser til både Pebl og Razr. A1200 er også den minste A-modellen vi har sett til nå, med en fjærvekt på kun 95 gram. Og for å toppe det hele, er dette en telefon som teknisk er lysår foran sine Razr og Pebl-søsken.

A1200 styres for det meste fra den 2,4 tommer store skjermen sin. Den er trykkfølsom, og du trykker og skriver med en pekepenn, slik som på andre håndholdte enheter. Skriftgjenkjenning sørger for at alt du skriver oversettes til tekst. Oppløsningen til skjermen er oppgitt til 240 x 320 piksler, mens fargedybden ligger på 262 000 farger.

Når du ikke bruker telefonen, kan du vippe ned det blanke skjermdekselet. Her trenger du ikke bekymre deg for tastelåser og skarpe nøkler i lomma, med andre ord.

Motorola har lagt godt til rette for å bruke A1200 som musikkspiller. Telefonen kan spille av både mp3, wma og aac, og har i tillegg innebygd radio. Musikken styrer du ved hjelp av den femveis piletasten og volumkontrollen på siden. Det er ikke mer enn 8 MB minne i telefonen, men den leser MicroSD-minnekort på opp til 512 MB.

Du kan også koble til det meste av lytteutstyr. Telefonen har nemlig en standard 3,5 mm minijack-plugg, som åpner for å bruke alt av tredjeparts hodesett. I tillegg har den mulighet for å bruke trådløse stereohodesett over blåtann.

Kameraet i telefonen tar bilder i to megapiksler. En fiffig ekstrafunksjon i den anledning er OCR-leseren, som åpner for å ta fotografier av dokumenter og visittkort og deretter lese ut tekst og numre.

Proffbrukere vil nok se seg fornøyd med at A1200 formelig vasser i nyttig programvare. Foruten en egen leser fra Picsel for Office-dokumenter og andre proprietære formater, har telefonen Opera nettleser, Real One multimedaspiller, lynmeldingsklient, epostleser, filutforsker, opptaksfunksjon og et eget redigeringsprogram for multimedia.

Motorola A1200 sidesveis

Opp mot nettet er du dessverre begrenset til god, gammeldags GPRS. Her er det altså verken støtte for nymotens 3G eller nesten-like-nymotens EDGE. Batterilevetiden til A1200 skal ligge på 200 timer hviletid og 4 timer taletid.

A1200 skal allerede være å få kjøpt i kinesiske og taiwanske butikker. Motorola planlegger også en lansering i Statene, mens det er usikkert om og når Europa vil få prøve seg på den nye Linux-lekkerbiskenen. I verste fall må man ty til en utenlandsk nettbutikk.

(Kilder: Gizmodo, GSM Arena, Mobile.163, LinuxDevices)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen