Nå skal Internett forstå deg

Nå skal Internett forstå deg

Internett skal i fremtiden forstå mer av vår atferd, og kunne komme med gode råd basert på kunnskap samlet inn fra mobiltelefoner over hele verden.

Det sa Nokia, da de inviterte pressen til oppdatering i Oslo i dag. Hensikten er å utvikle tjenester som setter informasjonen inn i en sammenheng, og er til nytte for den enkelte sluttbruker. Som et eksempel trakk Nokia frem et scenario der en mann hadde lagt inn i avtaleboken at han skulle feire fødselsdag med sin datter på et bestemt sted.

I god tid før møtet tikket det inn en melding på mobiltelefonen om at det var skjedd et trafikkuhell på ruten han vanligvis kjører for å komme til avtalt møtested. Samtidig ble det foreslått to alternativer – at avreisen ble fremskyndet, eller at det ble valgt en alternativ rute.

Influensavarsel
På samme måte vil telefonen kunne fortelle deg om du er i ferd med å legge turen til et område med overhyppighet av influensa. Med sensorer som måler biologisk informasjon vil Nokia kunne kartlegge den geografiske spredningen av et influensautbrudd. Innsamlet data vil gå til en sentral server som sammenholder og analyserer informasjonen fra mange telefoner. Deretter vil det kunne tilrettelegges tjenester som er basert på den kunnskapen som er samlet inn, opplyser Nokia. Et influensavarsel er ikke blitt mindre aktuelt etter vårens hysteri rundt spredningen av svineinfluensa.

- I dagens mobiltelefoner er det en rekke sensorer: GPS, kamera, aksellerometer, lysføler,bluetooth, mikrofon, WiFi og celletriangulering. I fremtiden kommer også NFC (Near Field Communication), innendørsposisjonering og miljøanalyse, sier Nokia.

Men når de første tjenestene basert på innsamlet informasjon vil foreligge sier Nokia fremdeles ikke noe om.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen