Nå skal Google vise sine mobilplaner

Nå skal Google vise sine mobilplaner

I lang tid har det gått rykter om at søkegiganten Google vil komme med egen mobiltelefon. Den siste månedene har imidlertid mer og mer tydet på at selskapet ikke kommer med egen telefon, men i stedet et eget operativsystem.

Nå skriver Wall Street Journal at søkegiganten vil komme med flere lanseringer i løpet av de neste par ukene. Her vil de vise frem avansert programvare og tjenester som skal kunne tas i bruk av mobilprodusenter over hele verden. Wall Street Journal forventer at produsentene kan komme med såkalte Google-mobiltelefoner til neste sommer.

Les også:

- Ikke mobil fra Google likevel
- Bedre Gmail på mobilen
- Google med kalender på mobilen

Vil ha åpent system

Tradisjonelt sett har mobiloperatørene hatt stålkontroll på hva som legges på mobilene. Nå skal imidlertid Google ha startet forhandlinger med flere mobiloperatører for å gjøre selskapets tjenester like tilgjengelig på mobilen som de er på PC-en.

Søkegiganten ønsker nemlig at operativsystemet skal bli åpent, slik at uavhengige utviklere kan komme med ekstra funksjonalitet til de aktuelle mobilene. Dette er i sterk kontrast til det Apple gjorde med sin mobil, som var lukket fra starten. I det siste har imidlertid også Apple innsett at det er viktig å la utviklermiljøet være med på å forbedre mobilene.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen