Nå skal det buldre i baken

Nå skal det buldre i baken

Surroundlyd er en selvfølge når filmelskere smekker opp plasmaskjermen eller filmprojektoren i godstua.

Ny teknologi
Med strategisk plasserte høyttalere kan selv de mest innfløkte lydbildene gjenskapes rundt ørene på en, og det så det bare blafrer i trommehinnene og banker i brystkassa.

Men hvorfor stoppe der?

 ”Se filmen. Hør filmen. Føl filmen”, reklamerer det kanadiske selskapet D-Box Technologies. De har utviklet en teknologi som sender impulser til møblene dine slik at du kjenner de samme rystelsene som filmhelten kjenner idet det braker løs på skjermen eller filmlerretet foran deg.


Ikke helt ulikt det som skjer når håndkontrollen vibrerer mellom fingrene når du spiller tv-spill, altså, bare i en større skala.

 

Til å stikke under en stol
Du kan selv bestemme hvorvidt du vil kjøpe nye møbler med innebygd risteteknologi, eller om du vil legge den inn i det eksisterende møblementet ditt. Hva som blir billigst har vi ikke brakt på det rene, men vi holder en knapp på sistnevnte alternativ.

 Hvis kanadiernes slagord får det til å gå kaldt nedover magnetstripen på deg, så er du nok uansett på rett spor. Her kan det godt være at kredittkortet må ut på strafferunder etter at juleshoppingen er avsluttet. En faktor som påvirker prisen i feil retning, er for eksempel at du må til Tyskland for å få tak i godsakene. Der befinner nemlig den nærmeste forhandleren seg.

 Tar du først turen dit, så kan du til gjengjeld boltre deg blant en- og toseters lenestoler, sofaer, kraftpakker som lar deg flytte hele plattformer av sittegrupper og mindre byggesett som kan felles ut innunder møblene du har fra før.

 
650 koder til nedlasting
For at risteteknologien skal komme til sin rett, må bevegelsene i møblene synkroniseres med handlingen i filmen.

I januar lanserer derfor filmselskapet 20th Century Fox for første gang filmer med bevegelseskoder inkludert, i første omgang dreier det seg om relansering av tre actionfilmer som er noen år gamle.

 
Viktigere er det at D-Box på egen hånd utarbeider et bibliotek av koder tilpasset en lang rekke filmer og tv-serier. På nettsidene deres kan man allerede i dag laste ned over 650 slike koder.

 
Vi skal ikke i detalj utbrodere mulighetene som åpenbarer seg når sofaen rister og stolene hopper i takt med handlingen som utspiller seg på skjermen, men det kan jo for eksempel tenkes at hardhudete skrekkfilmentusiaster med dette går en ny barndom i møte.  

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen