Nå skal alle ha Platinum

Hardware/Hannover: Så godt som hver eneste av de større produsentene av strømforsyninger som var å finne på CeBIT i år, stilte frem et eksemplar på en platina-sertifisert strømforsyning.

Det vi her snakker om er 80-plus-direktivets sertifiseringer, som forteller noe om hvor effektiv strømforsyningen kan være. Det er foreløpig fem forskjellige primærkategorier, Standard, Bronse, Sølv, Gull og til sist Platinum. Platinum betyr at enheten til en hver tid holder en effektivitet på over 89 %, på 115 V-nettet. For oss nordmenn, som har 230 V i veggen, betyr det gjerne at strømforsyningen faktisk ligger et par prosent høyere enn dette.

Under våre mange runder rundt om på messeområdet fant vi flere platina-strømforsyninger, og det er alle samlet i denne artikkelen.

Enermax

I det mest dominante monteret på deres område, fant vi Enermax EXX 900. Dette er en modulær enhet som er Enermaxs første produkt som når Platinum-standarden. Mye er fortsatt ukjent her, og uten at produsenten ville si for mye, er den trolig ikke i butikkhyllene før en gang i 2012.

Cougar

Cougar kunne vise frem en semiprototype av sin nyeste strømforsyning, som slående nok heter Platinum 700 W. Innmaten som satt i denne strømforsyningen er den endelige løsningen, men kabinettet og viften skal byttes ut før den kommer i salg.

Cougar påpeker også at den ferdige modellen naturlig nok skal være modulær, og ikke med faste kabler slik den ble fremstilt på CeBIT. Nøyaktig hva som sitter på innsiden ville de ikke snakke stort om, foruten at det skal benyttes 105°C japanske kondensatorer.

En av Cougars mange nye vifter. En vifte av denne typen, men ikke nødvendigvis samme modell eller størrelse, vil bli benyttet i den nye strømforsyningen.
En av Cougars mange nye vifter. En vifte av denne typen, men ikke nødvendigvis samme modell eller størrelse, vil bli benyttet i den nye strømforsyningen.

Platinum 700 W vil komme i salg nærmere sommeren, og et testeksemplar vil trolig finne veien til oss.

FSP Group

FSP Group, eller Fortron Source om du vil, kunne vise frem PT-700. Dette er som navnet tilsier en enhet på 700 W, som blant annet kan by på fire +12 V-linjer og like mange PCIe-kontakter.

Enheten er som alle de andre Platina-strømforsyningene vi fant, også modulær.

Geil

Geil kunne også vise frem en platinum-strømforsyning, en produsent som først i fjor begynte å produsere strømforsyninger under navnet Thortech. Enheten bygger rundt én eneste +12 V-linje, som alene byr på 100 A for toppmodellen. Den som stod til utstilling var på 850 W, og vil naturlig nok ikke levere like mye.

Platinum Plus er modulær og inneholder solide kondensatorer. Videre er effektene definert ved 50°C, noe som i praksis betyr at den kan levere litt mer enn lovet ved normale driftstemperaturer.

Cooler Master

Til slutt tar vi med en prototype Cooler Master kunne vise frem. Denne var enda ikke sertifisert av 80-plus-direktivet, men de hadde stor tro på at den til slutt ville få platina-sertifiseringen. Det interne designet var allerede fastsatt, men selve skallet var enda ikke klart – og derfor lå den temmelig skjult.

Det som virkelig kan gjøre denne enheten interessant er at den er totalt lydløs opp til en belastning på rundt 200 W, noe som gjerne et godt over idle-strømforbruket til selv de kvasseste maskinene. Samtidig har strømforsyningen en dedikert 7 V-kanal ut, som lar deg koble på vifter i kabinettet som blir styrt av den samme kretsen. Når maskinen jobber lite er det dermed ikke bare strømforsyningen som roer ned, men også andre vifter i kabinettet.

Viftehastigheten kan også reguleres manuelt
Viftehastigheten kan også reguleres manuelt

Strømforsyningen vil komme i effektklassene 850 W, 1050 W og 1300 W, og er modulær over hele fjøla. Nøyaktig tilgjengelighet og pris er foreløpig ukjent.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen