Nå skal alle få internett

Annonsør­innhold
Les hele saken »
(Foto: Istockphoto / Robert Churchill)
(Foto: Istockphoto / Robert Churchill)

Nokia har lansert to nye tjenester, Mail on Ovi og Life Tools, som skal gi innbyggerne i utviklingsland enklere tilgang på e-post og nyheter. Selskapet vil med det introdusere de vekstmarkeder for internettbaserte tjenester. 

I utviklingsland som for eksempel India, er det mange som ikke har PC og internettilgang. Mobilen blir derfor den første internetterminalen mange beboere i utviklingsland har sett.

Mail on Ovi

Den nye tjenesten Mail on Ovi skal gjøre det enkelt å sette opp og bruke e-post, og Nokia har som mål med tjenesten å introdusere e-post til vekstmarkedene. E-posttjenesten skal kunne settes opp rett fra mobilen, uten at brukeren trenger tilgang til en PC.

Mail on Ovi gjøres tilgjengelig i noen få utvalgte markeder  denne måneden, og den globale utrullingen vil skje mot slutten av året. Tjenesten vil støttes i alle mobiler basert på S40, som er selskapets plattform for enklere mobiltelefoner. 

Life Tools

Tjenesten Life Tools er en terminal som skal gi landbruks- og utdanningsrelatert informasjon til brukerne, slik at bønder og studenter får relevant informasjon og nyheter rett inn på mobilen. 

– Over 60 prosent av arbeidere i India er beskjeftiget innen landbruket. Denne sektoren trenger input i ny teknologi for å kunne nå en vekstrate på 3 prosent, og utdannelse og engelskkunnskaper er et springbrett for de unge til å komme seg ut på arbeidsmarkedet, sier Christophe Joyau, ansvarlig for tjenester i Nokia Skandinvia, i en pressemelding.

Life Tools skal være enkelt å bruke, og er ikonbasert. Nyhetene leveres via SMS, slik at brukeren slipper å være avhengig av å ha GPRS-dekning i mobilnettet og internettinstillinger på mobilen. 

Tjenesten skal lanseres i hele India i første halvdel av 2009, og senere skal den utvides til utvalgte land i Asia og Afrika. Her vil de nylanserte billigmobilene 2320 Classic og 2330 Classic være de førende mobilene for tjenesten. 

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen