Nå ser det mørkt ut for OLED
Teknofil

Nå ser det mørkt ut for OLED

Utviklingskostnadene for OLED er det dobbelte av LCD og den finansielle situasjonen bremser produsentenes muligheter for å videreutvikle teknologien. Det er liten sannsynlighet for å se flere skjermer på markedet i år, sier Cnet.com.

Samsung, Sony, LG, Toshiba og Panasonic har alle sagt de vil lage OLED-skjermer, men hittil er det kun Sonys elleve tommer som er satt i produksjon.

Litt om OLED
OLED-skjermen fungerer på en helt annen måte enn dagens TV-er, og det brukes ikke paneler med bakgrunnsbelysning. I stedet består en OLED-TV av dioder, som førere til at skjermen blir både tynnere og reduserer kravet til strømtrekk. Skjermene får et godt sortnivå med en dybde og farger som er meget imponerende.

Den største OLED-skjermen som hittil er laget finner vi som en konsept-TV fra Samsung, og måler 40 tommer. Foreløpig er utfordringen å begrense kostnadene ved produksjonen av større skjermer, slik at prisen blir mer konkurransedyktige i forhold til dagens TV-priser. Derfor benyttes OLED-skjermer mest i mobiltelefoner, kameraer og MP3-spillere per i dag.

Mens OLED lar vente på seg kan du nå kjøpe en TV med LED-belysning.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen