Nå sendes Nokia N900 til butikkene

Nokia N900 er en svært spesiell mobiltelefon. Såpas spesiell, at Nokia selv ikke kaller det en mobiltelefon. I realiteten dreier det seg om en datamaskin med et Linux-basert operativsystem kalt Maemo. Med 1GB arbeidsminne kan N900 kjøre mange prosesser samtidig, og brukeropplevelsen vil være mer lik den du kjenner fra PC-en din ennden du kjenner fra mobiltelefonen.

Ikke mobiltelefon
Blant forskjellene er også at Nokia N900 ikke kan kjøre Nokias navigasjonsløsning Nokia Maps, med sving-for-sving-veiledning. Istedet får du Nokia Maps som på PC-en, en opplevelse som minner mye om Google Maps. N900 har heller ikke DRM-støtte, og dermed kan du ikke spille musikk som er kjøpt på Nokia Music Store.

Til gjengjeld finnes det et hav av programmer du kan kjøre på Maemo som du ikke finner på mobiltelefonen. N900 er med andre ord ikke en smartmobil, men en PC du kan bruke som mobiltelefon.

Må vente
Nå kommer altså N900 ut til butikkene, og her hjemme havner den i hyllene i løpet av november - godt i tide til julesalget, med andre ord. Prisen vil ligge rundt 5300 kroner når vi legger på momssatsene. 

- Nokia N900 har blitt viet mye oppmerksomhet siden den først ble lansert i august, og dette viser seg også gjennom alle forhåndsbestillingene vi har mottatt. Det er spennende å se hvordan Maemo-programvaren gir en full surfeopplevelse slik vi er vant til fra en vanlig PC. Vi tror Nokia N900 vil appellere til alle med et lidenskapelig forhold til teknologi, sier Bjørn Egil Brekke, produktsjef i Nokia Norge.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen