Nå må Pirate Bay avsløre deg

Om du til nå har brukt Pirate Bay i god tro om at din personlige informasjon er vanskelig tilgjengelig må du nå tro om igjen. Svenskene trapper opp jakten på piratene og nå presser de Pirate Bay til å bli med.

Ny piratjegerlov
Sverige vil fra 1. april neste år innføre en ny piratjegerlov. Loven er i første omgang ment å hjelpe rettighetseiere å finne informasjon om personer som har lastet ned rettighetsbeskyttet materiale. I første rekke er det internettleverandørene som ved lov da må gi ut informasjon om sine kunder, men den nye loven kan også ramme tjenester som The Pirate Bay.

I den nye loven har nemlig begrepet "informationsföreläggande", eller informasjonshaver, blitt implementert. Ifølge den nye loven vil nå en slik informasjonshaver, en tjeneste som tjener på spredning av piratvarer, måtte gi ut informasjon om sine brukere som stjeler rettighetsbeskyttet materiale.

- Bestemmelsene innebærer at en domstol skal kunne pålegge en tjeneste og andre aktører å gi rettighetshavere informasjon om det rettighetsbeskyttede materialets opphav og distribusjon. Denne informasjonen skal gjøre det lettere for rettighetshavere å utrede misbruk av hans eller hennes rettighetsbeskyttede materiale, skriver den svenske regjeringen på sine sider.


Fra 1. april neste år skal rettighetshavere lettere få tilgang til pirater som benytter svenske tjenester.

Pirate Bay må tyste på brukere
Ifølge svenske IDG vil dette medføre at fildelingssider som Pirate Bay fra 1. april neste år kan måtte tyste på sine brukere og gi ut informasjon om disse til rettighetshaverne. Eneste kravet for at de ikke skal kunne presses til dette er at de opptrer som en ikke-kommersiell tjeneste. Reklamen på Pirate Bay sine sider bør tilsi at siden gir god profitt for sine grunnleggere.

Om Pirate Bay nekter å gi ut slik informasjon etter en domstolsbeslutning vil de bli bøtelagt ifølge den nye loven.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen