msn_mobil_topp (Foto: Einar Eriksen (illustrasjon))

Nå må du punge ut for mobil-MSN

MSN messenger

Når du chatter på MSN bruker du protokollen .NET Messenger Service.

"MSN" har blitt et populært kallenavn som refererer til Microsofts Messenger-tjeneste, som tidligere het MSN Messenger. Tjenesten går i dag under navnet Live Messenger.

Det finnes mange MSN-klienter til en rekke plattformer både til datamaskiner og mobil.

Nå har Microsoft bestemt seg for å kreve penger fra de som bruker selskapets Microsoft live messenger-klient på mobilen. Tidligere har det vært mulig å laste ned MSN-klienten og deretter bare betale for datatrafikken som brukes mens du chatter.

Det er bare de som bruker klienten for Windows Mobile og S60 som trenger å betale, mens Java-klienten fremdeles er gratis ifølge Mobil.se.

Mange mobiloperatører, deriblant Telenor og Netcom, tilbyr allerede denne klienten og all bruk til en fast månedspris. De som allerede betaler operatøren sin for å bruke MSN, slipper å punge ut noe ekstra til Microsoft.

Finnes alternativer

Det skal nevnes at det finnes en rekke andre alternativer som ikke er utviklet av Microsoft, som Agile messenger til mobiler med UIQ, og de mange Java-klientene som finnes der ute. Brukere av disse programmene trenger ikke betale noe ekstra, og vil som vanlig kunne snakke over MSN messenger uten å betale for noe annet enn datatrafikk til operatøren din.

Den gratis Java-klienten kan brukes også på smarttelefoner, men denne er mindre avansert med færre funksjoner enn versjonen for smarttelefoner.

Microsoft Norge har i skrivende stund ikke gitt oss svar på vår henvendelser angående denne saken.

(Kilder: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen