Nå lader den også

ScotteVest har etterhvert fått en plass i enhver dingsofils hjerte. Den romslige jakken har med sine 30 forskjellige lommer og sitt omfattende system for strekking av kabler mellom disse bidratt til å gjøre livet enklere for den som til enhver tid drasser på et høyt antall dingser og duppeditter.

Vi omtalte i høst den tredje versjonen av den populære jakken, som rommet en rekke forbedringer. Blant nyhetene var en egen gjennomsiktig lomme for identifikasjon, heiskort og lignende, innebygget nøkkelring, avtagbare ermer for å gjøre jakken om til en vest i varmere strøk, en egen lomme for laptoper (!) og mulighet for nettverks-kobling mellom de forskjellige enhetene i jakken.

Nå har Scott Jordan, som er designeren bak bak ScotteVest, tatt det hele et skritt lengre. Han kunne nemlig i dag vise frem en ny versjon av jakken med innebyggede solcelle-panel. Dermed skal det faktisk være mulig å lade opp mobiltelefoner, håndholdte og annet av enheter du måtte ha liggende i jakken mens du er ute og farter.

Jordan har tatt i bruk såkalte fleksible CIGS-panel, som er samme teknologien som i dag blant annet brukes av den amerikanske marinen. Ifølge ScotteVests presselansering skal disse panelene, som skal være tilnærmet like bøyelige og lette som ordinært tøy, på en god solskinnsdag kunne lade opp enheter like fort som om de var plugget rett i veggstøpselet.

Prototypen som i dag ble vist frem på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas kunne kun lade én enkelt enhet om gangen, men ScotteVest lover at den endelige versjonen av jakken vil kunne lade så mange enheter som man ønsker - om enn ikke fullt så raskt som når man lader enkelt-enheter. En intern krets vil til enhver tid fordele strømmen mellom de enhetene som trenger det.

Det er ikke klart når den solcelle-panel utstyrte versjonen av ScotteVest vil ankomme markedet, men Wired kunne i dag røpe at den når den ankommer vil ha en utsalgspris på rundt 2500 kroner ($300) - noe som er rundt 50 prosent dyrere enn den ordinære versjonen av jakken.

Mer informasjon finnes på ScotteVest.com.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen