Nå låses iPhone på nytt

Nå låses iPhone på nytt

I dag legges Apple Iphone ut for salg i både Storbritannia og Tyskland. Samtidig oppgraderer Apple programvaren til versjon 1.1.2, noe som fører til at alle de som har låst opp mobilene sine vil få dem låst på nytt.

Les også:

- iPhone-feber i London
- Apple åpner iPhone
- iPhone 1.1.1 er åpnet

Låser mobiler på nytt

Telefonene som blir lagt ut for salg i Europa i dag er som vanlig låst til operatøren den kjøpes via. Hackere har imidlertid brukt betraktelig med tid på å klare å låse opp de amerikanske utgavene av telefonene, slik at det er mulig å bruke dem utenfor AT&Ts nett. Dette er det blant annet mange nordmenn som har benyttet seg av.

Hver gang Apple oppgraderer programvaren sin låses imidlertid telefonen på nytt, slik at dette har blitt til en klassisk katt-og-mus-lek mellom hackerne og Apple. Etter lang tid ble det for noen uker tilbake mulig å oppgradere opplåste Apple-mobiler til programvare 1.1.1, slik at også opplåste mobiler fikk de nyeste funksjonene.

I forbindelse med Europa-lanseringen har beklageligvis Apple oppgradert programvaren på nytt, nå til versjon 1.1.2. Dette betyr at folk med opplåste mobiler igjen bør vente med å oppgradere, til en eventuell ny løsning er dukket opp. Folk som kjøper nye Iphone-mobiler for å låse dem opp bør også sjekke hvilken programvare som er inkludert, for å sikre at en opplåsning er mulig.

1.1.2-programvareoppdateringen til Ipod Touch, som er basert på det samme systemet, er imidlertid hacket allerede, slik at det er mye som tyder på at selve løsningen ikke er så altfor langt unna.

Lovlig løsning

I slutten av måneden vil det uansett bli en lovlig løsning på problemet. Fra 29. november vil telefonen nemlig bli lagt ut for salg i Frankrike. Her finnes det en lov som sier at alle mobiltelefoner også må tilbys uten lås, slik at denne skal kunne bli tatt i bruk i Norge uten problemer.

Det er allikevel vel en del som tyder på at telefonens system er på fransk, noe som kanskje vil stoppe flere potensielle norske kjøpere. Telefoner som selges uten lås og bindingstid vil nok også ha en langt høyere pris enn det vi ser på de subsidierte utgavene.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen