Nå kommer universal-kortet

Chameleon Network har utviklet det som må kunne kalles tidenes universalløsning for folk som har problemer med å holde orden på kredittkort, legitimasjon og lignende.

Chameleon Card er et kort som med første øyekast ser ut som et helt vanlig kredittkort. Det som derimot skiller Chameleon Card fra andre kort er at det har en spesiallaget magnetstripe som kan programmeres av brukeren.

For å gjøre dette bruker man en enhet som har fått navnet Chameleon Pocket Vault, som er en bærbar kortleser som har kapasitet til å lagre informasjonen fra alle forskjellige kort man måtte ha i lommeboken. Man trykker rett og slett inn det originale kortet i leseren, som så tar kopi av dette og lagrer det i minnet.

Utenpå enheten er det en trykkfølsom skjerm som viser alle de forskjellige kortene man har lagret. Hvis man for eksempel vil bruke VISA-kortet sitt, trykker man på VISA-ikonet på den trykkfølsomme skjermen. Enheten vil da utstyre Chameleon Cards magnetstripe med alle data som er lagret på VISA-kortet, slik at man kan bruke dette som om det var originalen.

Chameleon Network har lagt inn en rekke sikkerhets-foranstaltninger i oppfinnelsen for å forhindre at svindlere misbruker produktet. Hver gang man skal ta ut et nytt kort, eller programmere et kort for den saks skyld, må brukeren nemlig autentiseres via fingeravtrykk-scanneren. I tillegg vil Chameleon Card kun holde på informasjonen som programmeres i magnetstripen i et kvarter, noe som er mer enn nok for en vanlig bruker til å foreta et kjøp, men alt for lite til at en svindler får tid til å misbruke kortet.

Dette høres etter vår mening nesten sikrere ut enn vanlige kredittkort, så det er ikke utenkelig at vi bytter ut innholdet i lommeboken med en Chameleon Pocket Vault når enheten kommer på markedet en gang i løpet av 2005. Prisen vil mest sannsynlig komme på mellom 1500 og 2000 kroner.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen