Nå kommer telefoner for Ice

Alternativ tekst mangler

Nordisk Mobiltelefon har hatt 3G-nett i Norge siden i juni. Nå har selskapet planer om å levere egne mobiltelefoner, og SIM-kort med dobbeltabonnement.

Ice-nettet til Nordisk Mobiltelefon bruker den amerikanske CDMA-standarden, på frekvensbåndet 450 MHz som tidligere ble brukt til NMT-nettet i Norge. Den lave frekvensen gir god rekkevidde, men en ulempe er at du ikke kan bruke vanlige GSM-telefoner i mobilnettet.

Hittil har Nordisk Mobiltelefon kun tilbydd datamodemer, og ikke mobiltelefoner i det hele tatt.

- Med telefoner fra koreanske Ubiquam vil kunder kunne bruke vårt nett normalt, og GSM-nettet når Ice-nettet ikke gir dekning. Vi planlegger å tilby et SIM-kort med et dobbelt-abonnement, røper Nils Petter Tetlie, administrerende direktør i Nordisk Mobiltelefon, overfor digi.no.

Gratis Walkie-Talkie-funksjon
Samtidig avslører han også en ny tjeneste, kalt komradio. Dette er en Walkie-Talkie-funksjon som kan brukes for å kommunisere gratis med flere som er i nærheten samtidig.

Du vil også kunne sette opp egne brukergrupper for denne funksjonen. Tjenesten har sin nytteverdi for eksempel når vennegjengen er i skibakken eller på jakt.

I dag dekker Ice-nettet 16 av Norges 20 største byer. Nettet har en teoretisk makshastighet på 2 Mbits, og 70 prosent av kundene oppnår mellom 600 Mbps og 1500 Mbps.

Les mer om det nye 3G-nettet i vår test av Nordisk Mobiltelefon.

(Kilder: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen