Nå kommer SXG75

Har du ventet lenge på Siemens SXG75? Da er det på tide å sprette champagnen og heve glassene. Etter et utall forsinkelser, er telefonen nå endelig å finne i butikker over hele Europa.

SXG75 er spesiell på flere enn én måte. Telefonen er den første 3G-telefonen med Siemens-logo på panseret i butikkene, og i tillegg den første 3G-telefonen fra BenQ.

Navigasjon i lomma
SXG75 er først og fremst en 3G-telefon. Du finner støtte for videotelefoni, slik at du kan ha videosamtaler med både kjæresten og sjefen.

Modellen er imidlertid én av få mobiltelefoner som også har GPS integrert. GPS-systemet leder deg fra dør til dør ved hjelp av kart og instruksjoner. Alt du trenger er gateadressen eller stedsnavnet du skal til. Det er svært få telefoner med innebygd GPS på markedet i dag, men dette er noe vi bare vil se mer og mer av i årene som kommer. Du kan lese mer om GPS og mulighetene i vår guide "GPS: Satelittnavigering for alle".

Ikke Linux likevel
Det har vært mye spekulasjoner rundt hvilket operativsystem som skulle ligge i bunnen hos SXG75. Nettsteder verden over har i månedsvis meldt at SXG75 vil kjøre Linux. I dag ble imidlertid Linux-spekulasjonene avkreftet av Trolltech i et intervju med nettstedet Linuxdevices. Siemens har altså gått for et annet operativsystem i telefonen, uten at det er kjent på nåværende tidspunkt hvilken platform de bruker.

SXG75 har fått plass til både mp3-spiller og stereo FM-radio, og bør dermed dekke de grunnleggende underholdningsbehov. Et 2 megapikslers kamera er også på plass. Hører du mye på musikk eller liker å ta bilder, kan du lagre disse i telefonens internminne på 128 MB. Hvis dette blir for lite, kan minnet utvides med RS-MMC-minnekort.

Med støtte for både blåtann, infrarød og USB, skulle du klare å henge med i svingene hvis du vil kommunisere lokalt med andre enheter. Hvis du vil surfe på nett med SXG75 må du imidlertid nøye deg med GPRS i de områdene det ikke finnes 3G-dekning, siden telefonen ikke har støtte for EDGE.

3G-telefoner med mange funksjoner trenger litt mer bensin på tanken enn enklere telefoner. SXG75 har en oppsatt taletid på 6 timer hvis du ringer via GSM-nettet. Bruker du 3G-nettet, bør du regne med en del kortere taletid. Standby-tiden er satt til 400 timer, eller 16 døgn.

Vi begynner å bli vant til at 3G-telefoner er en del større og har noen gram ekstra rundt midjen i forhold til andre telefoner. SXG75s svært firkantede mål lyder på 11,2 x 5,3 x 2 centimeter. Vekten er 134 gram, noe som er tilnærmet det samme som Nokias 3G-modell 6680.

Vil du vite mer om Siemens SXG75?

(Kilde: Linuxdevices)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen