Nå kommer satelitt-TV til mobilen

I fremtiden kan vi ta imot satelitt-TV på mobilen.
I fremtiden kan vi ta imot satelitt-TV på mobilen. Vi får håpe det ikke blir seende slik ut.

I fremtiden vil ikke satelitt-TV til mobilen være forbeholdt koreanere. Nå støtter den europeiske romfartsorganisasjonen ESA utviklingen av et nytt satelittsystem som skal gi TV på mobiler og kjøretøymottakere.

Systemet bruker kraftige geostasjonære satelitter, og vil begrense behovet for å bygge ut massive bakkenett basert på DVB-H og T-DMB. Det skal også bli mulig å ta inn TV-signalene innendørs, takket være videresendere som står på bakken.

Billig å bygge inn i mobiler

Ifølge Cellular News vil det være billig å utstyre telefoner med systemet, noe som fører til at satelitt-TV vil passe bra til massemarkedet.

ESA støtter utviklingen av kringkastingssystemet med økonomiske midler, men de stiller også eksisterende satelitter til disposisjon for testformål. Satelittselskapene SES Global og Eutelsat Communications går sammen om å utvikle infrastrukturen i det nye systemet.

Om alt går etter planen, skal den første satelitten skytes opp i 2009. Når systemet skal være kommersielt tilgjengelig er foreløpig usikkert.

Et lignende system har allerede vært i drift i Sør-Korea siden 1. mai 2005. I USA finnes det et nettverk med satelitter som kringkaster radio, men ikke TV.

(Kilder: Cellular-News.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen