Nå kommer Samsung med to SIM-kort

Vi mottar med jevne mellomrom spørsmål om det finnes mobiltelefoner med plass for to SIM-kort på det norske markedet. Svaret er at det finnes, men at det stort sett dreier seg om mobiltelefoner fra ukjente kinesiske produsenter, og at disse ikke er tilrettelagt for norske brukere.

Det har også vært solgt en Windows-mobil fra Asus (e-ten), men heller ikke denne i norsk drakt.

C5212
Men nå kommer Samsung med C5212, en mobiltelefon med klassisk design og plass for to SIM-kort samtidig.
Vi har ikke fått testet telefonen ennå, men regner med at vi vil få den til test ganske snart.

Det vi vet er at den har en egen tast på siden som lar oss veksle mellom de to SIM-kortene, og at den har det Samsung kaller Dual Standby. Vi formoder at det betyr at begge SIM-kortene kan være aktive samtidig, og at du kan motta anrop på begge telefonnumrene, uavhengig av hvilket som er valgt som primærnummer. Det er ikke nødvendig å starte telefonen på nytt ved SIM-veksling.

Vi vet også at det er en helt enkel mobiltelefon med en skjermoppløsning på 176x220. Kameraet tar bilder med 1,3 megapiksler oppløsning, og taletid er oppgitt til 3 timer. Den har verken 3G, GPS eller WLAN, men kommer med FM-radio som du kan gjøre opptak fra direkte på telefonen.


To i ett, eller en om gangen
Vi er selvsagt spent på hvordan telefonen oppfører seg om vi snakker med det ene abonnementet samtidig som noen ringer til abonnement nummer to. Forhåpentlig vil det være mulig å veksle under samtale, på samme måte som når vi veksler mellom to anrop på en enkelt linje. Men brukerkommentarer i ulike nettfora tyder på at bare det ene kortet kan være aktivt under samtale. I hvilemodus ser det derimot ut til at begge er aktive, og at begge kan motta anrop uten at vi må bytte aktivt SIM.

Men siden denne funksjonen ikke er beskrevet i bruksanvisningen kan det like gjerne være at den som ringer til det sekundære nummeret får beskjed om at telefonen er slått av. I så fall blir C5212 ikke en to i ett-mobil, men en én om gangen mobil.

Telefonen har eksistert en stund, men har ikke tidligere vært tilgjengelig i Norge. Det blir den antakelig mot slutten av februar, og etter spesifikasjonene å dømme kan den komme til å få en hyggelig pris.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen