Nå kommer Qtek nummer tre

Mobiltelefoner basert på Microsofts Smartphone-operativsystem har vært et ganske sjeldent syn her til lands. Det finnes kun to slike modeller på markedet i dag, Qtek 7070 og Qtek 8080, og ingen av disse har vært noen bestselgere i forhold til modeller fra merkenavn som Nokia og Siemens.

Det er mange årsaker til at salget aldri har tatt helt av. For det første har Qtek vært et relativt svakt og ukjent merke. I tillegg har telefonene vært både store og klumpete. Nå er imidlertid en ny og tredje Qtek-modell på trappene, og denne gangen ser utsiktene adskillig mer lovende ut.

Qtek nummer tre vil nemlig være knøttliten i forhold til sine forgjengere, med mål på 108 x 46 x 16 mm. Det er kun hakket større enn en T610. Telefonen har også fått en solid slankekur og veier kun 100 gram.

Til tross for sine korte mål, står ikke den nye Qtek-modellen tilbake for sine forgjengere. Den har den samme 176 x 220 pikslers TFT-skjermen, og kommer i likhet med 8080 med både Blåtann og innebygget VGA-kamera.

Den har dessuten en kraftig forbedret batterilevetid. Mens forgjengerene streiket etter 3-4 timers samtale, kan siste modell i rekken levere en taletid på heftige 8 timer. Standbytiden har dessuten nådd 140 timer.

Det interne minnet på telefonen er på heftige 64 MB, som tar innersvingen på de fleste telefoner som kan kjøpes i dag. I tillegg kan man oppgradere minnet ytterligere ved hjelp av minnekort i det nye MiniSD-formatet, som for øyeblikket skal være tilgjengelig i størrelser på opp til 256 MB.

Mobil.se kan forøvrig rapportere at minnekort-plassen i telefonen ikke har hotswap-funksjon. Man må først skru av telefonen og ta ut batteriet for å få tilgang til minnekortet.

En annen viktig forandring ligger i telefonens operativsystem. Dette er nemlig den første telefonen på markedet med Windows Mobile 2003 Second Edition.

Nyheter i andreutgaven er blant annet en ny Internet Explorer med støtte for small-screen rendering, såvel som den nye versjon 9 av Windows Media Player.

Ellers skal Microsoft ha gjort den siste utgaven av operativsystemet mye mer batterivennlig. Vvi loves dessuten en innebygget MMS-klient av adskillig høyere kvalitet enn de tredjeparts løsningene som ble brukt i 7070 og 8080.

Den nye modellen er hittil bare kjent under navnet Orange SPV C500, som er navnet den vil få i de land hvor den selges av den franske teleoperatøren med samme navn. Det innebærer salg i Storbritannia, Frankrike, Sveits, Danmark, Nederland, Polen og Slovakia.

Den vil også komme til Sverige under Qtek-merket i løpet av fjerde kvartal. Det gjenstår å se om Qtek vil slippe modellen i Norge, noe som hverken kunne bekreftes eller avkreftes av Dangaard da vi snakket med dem. Det er imidlertid liten grunn til å tvile på det når den skal selges i Sverige.

Prisen på den nye telefonen er enda ikke satt, men det kan sies at Qtek-modellene ikke akkurat vært kjent for å være billige. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om C500 så snart dette skulle være tilgjengelig.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen