Nå kommer Playstation-mobilen

Ryktene om en Playstation-mobil har versert i mange år, men nå ser det ut til at den sagnomsuste mobilen endelig skal bli til virkelighet, melder Engadget.

I Sony Ericssons laboratorier skal det nå befinne seg en Android-mobil der fulltastaturet er byttet ut med kontrollene vi kjenner fra Playstation – piletaster, fire hovedknapper og ikke minst skulderknapper på toppen av telefonen.

Det vil ikke være noen analog joystick, i stedet får telefonen en lang berøringsfølsom stripe som skal fylle samme funksjon.

Ingen bilder
Det har ennå ikke lekket ut bilder av telefonen, og Engadget har måttet tegne en skisse ut fra beskrivelsene de har mottatt. Men ifølge deres kilder skal telefonen være "pretty damn sexy".

Mobilen skal ha en skjerm på mellom 3,7 og 4,1 tommer og en respektabel oppløsning på 800 x 480 piksler. Det hele drives av en 1 GHz-prosessor fra Motorola, som skal klare å drive spill i samme kaliber som Playstation Portable Go!.

Noen av titlene vi har i vente er God Of War, Call of Duty: Modern Warfare og LittleBigPlanet. Det skal bli mulig å handle spillene direkte i den innebygde programbutikken Android Market. Mye tyder på at også andre mobiltelefoner med Android vil kunne laste ned spillene etterhvert.

Etterhvert håper man å bygge spill med såkalt forbedret virkelighet ("augmented reality"), der man kan bruke gyro og kompass til å legge effekter på søkerbildet til kameraet. Slike spill har allerede begynt å dukke opp på iPhone 3GS, for eksempel Parrot AR.Drone.

Telefonen skal kjøre den ikke lanserte versjon 3.0 av Android ("Gingerbread"). Ifølge Engadget jobber Sony Ericsson trolig tett med Google for å utnytte mulighetene i operativsystemet.

Kommer i oktober
Det er ennå ikke klart når Playstation-mobilen vil lanseres, men Engadget tror at vi kan få se den så tidlig som i oktober – i god tid til juletreet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen