Nå kommer Opera Mobile 9

Opera Mobile 9 kommer med Widgets (Bilde: Opera)
Opera Mobile 9 kommer med Widgets (Bilde: Øystein W. Høie)

Mobilmessen 3GSM er i gang i Barcelona, og norske Opera benytter anledningen til å lansere en ny utgave av nettleseren sin for mobiltelefoner, Opera Mobile.

Den nye utgaven, Opera Mobile 9, skal i følge Opera selv ta deg et stort skritt nærmere ekte PC-surfing på mobilen.

Med Opera Mobile 9 kan du hurtig velge mellom forskjellige visningstyper når du ser på nettsider. Det betyr at du kan velge fugleperspektiv for å få oversikt over hele nettsiden. Derifra kan du ta et "svalestup" ned i den delen av nettsiden du vil se nærmere på.

Widgets
Den nye versjonen av nettleseren er den første som kommer med såkalte Widgets. Widgets er små programmer som du ser på mobilskjermen din når telefonen er i ventemodus og som er uavhengig av nettleseren. Du kan laste ned og installere en rekke Widgets, og slik holde deg oppdatert på alt fra nyheter og vær til fotballresultater.

Les mer om widgets >

Opera Mobile 9 har naturligvis også arvet egenskapene til tidligere versjoner. I saken "Ny Opera til Series 60" kan du lese mer om hva dagens versjon av Opera Mobile har å by på.

Den nye versjonen av nettleseren er foreløpig ikke tilgjengelig på Operas nettsider. Mens du venter på Opera Mobile 9, finner du den seneste utgaven, versjon 8.65 på de samme sidene.

For deg som ikke har en smarttelefon, har Opera en egen nettleser. Den heter Opera Mini, og fungerer på tilnærmet alle mobiltelefoner du får kjøpt i dag. Mer om Opera Mini finner du i saken "Lanserer ny Opera Mini".

(Kilder: Opera)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen