Nå kommer Office på nett
Teknofil

Nå kommer Office på nett

Microsoft har den siste tiden åpnet øynene for nettbaserte programmer. I frykt for at Google skal eie dette markedet satser de nå på å legge sine tyngste programmer på nett.

Vil gjøre Office mer tilgjengelig

Nå vil nemlig selskapet få ut sin kjernepakke for tekstredigering, presentasjoner og regneark på nett. Med andre ord vil du om ikke lenge få tilgang på en nettbasert utgave av Microsoft Office. Det er i første omgang enkle utgaver av programmene Word, Excel, Powerpoint og Onenote som vil bli tilgjengelige på nett. Med dette håper Microsoft at deres programmer skal bli mer tilgjengelige.

- Med disse nye applikasjonene kan folk bruke en nettleser for å skape, endre og samarbeide om et Office-dokument. Det fantastiske med dette er at det gir tilgang til Office hvor og når du måtte ønske det samme om du benytter deg av en PC, en mobil eller en annen form for nettleser, sier Chris Capossela fra Microsoft Business Division, ifølge Ars Technica.


SLik kan Microsoft sin webutgave av Office bli.

Må satse på nett
Det finnes allerede flere slike nettbaserte programmer, som Google Documents og Soho. Det er liten tvil om at Microsoft merker presset fra disse og forstår at nettbaserte løsninger er nødvendig for å komme fremtiden i møte.

Ifølge Ars Technica er det uklart hvordan den nettbaserte utgaven av Office vil fungere med programmet du har på din maskin, men Microsoft vil utvilsomt jobbe hardt for at disse enkelt kan knyttes opp mot hverandre. Office Web vil etter planen bli lansert rundt samme tid som neste utgave av Windows, Windows 7, i slutten av 2009. Den vil da bli lagt inn sammen med de andre Windows Live tjenestene.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen