Nå kommer mobil-TV

Det har blitt stilt både spørsmål og tvil til betydningen mobil-TV vil få, men flere aktører tror nå at mobil-TV vil bli kjempepopulært i løpet av 2006 og at TV-formatet slik vi kjenner det vil endres som følge av dette.

 

Ifølge BBC News har både Nokia og Endemol stor tro på mobil-TV, og de velger begge to å satse sterkt på 3G og utvikling av nye tjenester.

Endemol er allerede godt i gang, og har siden de begynte med Big Brother sendinger solgt seks millioner minutter til ivrige Big Brother-fans i England, Italia og Australia.

Lettsolgt
Nokia på sin side tester ut nye 3G-tjenester rundt om i verden, og har fått mange positive tilbakemeldinger på video på mobilen.

- Til forskjell fra mobilsurfing, er mobil-TV lett å selge til forbrukere, sier Nokias direktør for multimedia-salg Mark Selby til BBC News.

Og analytikere er enige i Nokias erfaringer. Analytikere ved Strategy Analytics spår at mobilselskaper vil ha rundt 50 millioner brukere av mobil-TV i løpet av de neste tre årene.

Ã…pner for nytt innhold
Og skulle mobil-TV bli den suksessen som det antas her, vil det også åpne for nye og spennende innholdstjenester. Både nye konsepter og formater, samt spin off-versjoner av eksisterende programmer vil kunne se dagens lys.

- Jeg forestiller meg et interaktivt spørreprogram eksklusivt for mobiltelefoner, sier Endemols direktør for interaktivitet, Peter Cowley til nettstedet.

Endemol satser hovedsakelig på spørreprogram, komedie og realityprogrammer til mobilen, men tror også sport vil bli viktig på mobil-TV, i tillegg til en helt ny type innhold som er skreddersydd for mobiltelefonen.

Eksempler på dette ser allerede for eksempel i land som Italia, hvor et firma tilbyr fullverdig såpeopera på mobilen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen