Nå kommer Micro SD

SanDisk foreslo for flere uker siden at foreningen skulle bruke TransFlash som en industristandard under navnet MicroSD. SanDisk er sammen med Toshiba og Panasonic en av utviklerne av SD-formatet.

Selv om SanDisk selv har utviklet TransFlash-formatet, har de tilbydd SD-foreningen å bruke det som sitt eget MicroSD-format. Presidenten i SanDisk er sikker på at det vil ordne seg. Han forteller i en pressemelding at han har stor tro på verdensomspennende standarder.

Søknaden må behandles gjennom en godkjenningsprosess. Denne tar vanligvis to måneder. Skal vi tro SD-foreningen selv har de planer om å gjøre formatet ferdig allerede denne våren.

TransFlash er det desidert minste minnekortet på markedet i dag. Med sine mål på 11 x 15 x 1 mm er det ikke tvil om at dette er et minnekort som vil ha sin nytte i kommende mobiltelefoner og andre håndholdte enheter.

De nye Micro SD-kortene vil være tilnærmet prikk like T-Flash kort i både fasong og utforming, og det skal være minimale forskjeller mellom de to formatene. Det skal derfor være mulig å bruke T-Flash kort i nye Micro SD-telefoner ved hjelp av et adapter (se ovenfor).

T-Flash har vært ute på markedet en stund, og en håndfull mobiltelefonprodusenter, deriblant Motorola og Samsung, bruker allerede formatet i sine nye modeller. Kortene er tilgjengelige i kapasiteter på 64MB til 256 MB, og koster generelt sett det dobbelte av tilsvarende SD-kort.

Når Micro SD lanseres vil Sandisk slutte å promotere sitt eget T-Flash format og bevege seg over til det etterfølgende formatet. Priser og bilder av Transflash-kort finner du i prisguiden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen