Nå kommer Knight Rider-GPS-en

GPS-produsenten Mio har hentet inspirasjon fra TV-serien Knight Rider – med David ”The Hoff” Hasselhoff i hovedrollen – og laget en GPS med blant annet stemmen til den snakkende bilen KITT som vil guide deg gjennom gatene. TV-serien, som så sitt lys i 1982, har oppnådd kultstatus i enkelte miljøer, og gjorde ”The Hoffenator” til en superstjerne i Europa – særlig i Tyskland –, ifølge nettsiden Wikipedia.
 
Knight Rider-GPS-en fra Mio kan forhåndsbestilles fra nettbutikken til amerikanske Radio Shack, og vil komme på markedet 24. september, ifølge Engadget. Prisen er satt til 269,99 dollar – i underkant av 1.500 kroner – men kartet som er forhåndsinstallert dekker dessverre bare USA og Canada. Det er ikke oppgitt om det går an å installere Europa-kart på denne Mio-GPS-en.
 
Hello, Michael
I TV-serien spilte ”The Hoffenhessen” den moderne ridderen Michael Knight som med hjelp av den snakkende bilen KITT bekjempet kriminalitet. Når du starter Mio-GPS-en vil stemmen til KITT – egentlig William Daniels – hilse deg med ”Hello, Michael. Where would you like to go today?”. Du kan for øvrig erstatte navnet Michael med et av 300 gutte- eller jentenavn.
 
Grensesnittet på Mio-GPS-en er selvfølgelig også inspirert av Knight Rider, ifølge Radio Shack. Det inkluderer blant annet Knight Rider logo og et ikon på skjermen som forestiller bilen KITT, og som viser hvilken vei du kjører. For øvrig er den lik andre GPS-er fra Mio.

Artikkelen fortsetter under bildet.
 
Omgå systemet
Det er for tiden bare mulig å bestille Knight Rider-GPS-en til en amerikansk adresse. Men fortvil ikke, det går nemlig an å omgå systemet ved hjelp av en budtjeneste. Hvis du virkelig ønsker å kjøpe deg en Knight Rider-GPS kan du derfor bestille den til en amerikansk adresse, og få den tilsendt videre til Norge.
 
En av de mest brukte budtjenestene av denne typen her i Norge er Jetcarrier. For å få levert GPS-en rett hjem via Jetcarrier må du betale 165 kroner i flyfrakt pluss innlandsporto fra Tistedal i Østfold til der du bor.
 
Oppfølger til Knight Rider
En oppfølger til denne serien har premiere 24. september – samme dag som GPS-en slippes – og vil handle om sønnen til rollefiguren Michael Knight, som altså ble spilt av ”The Hoffster”. I TV-filmen Knight Rider fra 2008 hadde ”The Hoffetron” også en gjesterolle.
 
Det er foreløpig usikkert når Knight Rider-GPS-en vil komme til norske butikker, men hvis Knight Rider-nostalgien setter inn og du ikke kan vente, kan du altså bestille den på nettet fra Radio Shack – med kart over USA og Canada – og få den levert i Norge av Jetcarrier.
 
Er du sugen på mer Hasselhoff-stoff, kan du sjekke ut hjemmesiden hans, kalt Hoffspace, men husk: ”Don’t hassle the Hoff”.
 
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen