Nå kommer K750i

Allerede i desember i fjor dukket det opp mystiske bilder av en telefon som bare hadde kodenavnet Clara. Dette viste seg i ettertid å være Sony Ericssons K750i, som har blitt en av årets mest omdiskuterte nykommere.

Nå ser det endelig ut til at ventetiden er over for forventningsfulle mobilentusiaster. Telefonen vil nemlig være på plass i norske butikkhyller allerede i slutten av denne måneden.

To megapikslers kamera
K750i blir den første telefonen med to megapikslers kamera her i landet, noe som ikke akkurat har lagt en demper på forventningene

I tillegg til høy oppløsning har kameraet også fått autofokus, noe som bidrar til skarpe og rene bilder. Man finner også fotolys og 4 x digital zoom.

Da vi var på CeBIT fikk vi se et knippe bilder som var tatt med K750i, og senere fremkalt på vanlig fotopapir i 10 x 15-format. Vi kunne raskt konkludere med at kameratelefoner nå er klare for å ta opp konkurransen med analoge kamera i lavprisklassen.

Utvidbart minne og lettvint synkronisering
Internminnet til telefonen er på 38 MB, noe som i utgangspunktet er ganske lite for en to megapiksels kameratelefon, som i tillegg har MP3-spiller. Det følger imidlertid med et Memory Stick Pro Duo-minnekort med en kapasitet på 64 MB. Synes man det også blir litt knapp plass til musikk og bilder, kan man kjøpe disse kortene med kapasiteter på opp til 1 GB.

Sony Ericsson har satt seg fore å gjøre det å koble telefonen til datamaskinen så enkelt som mulig. Produsenten har utstyrt K750i med en såkalt Fast port-kontakt, i tillegg til innebygde plug & play-drivere. Dette gjør at man ikke trenger installere en mengde programvare på datamaskinen før man kan overføre filer til og fra telefonen. Man plugger enkelt og greit telefonen inn i PC-ens USB-port, så dukker telefonen opp på skjermen som en ekstra harddisk - helt klar til bruk.

Fast port-kontakten kan imidlertid brukes til mer enn å overføre filer mellom PC-en og telefonen. Ved å kjøpe en spesiell kabel kan man for eksempel spille av musikk på stereoanlegget i stua - direkte fra telefonen. De medfølgende ørepluggene kobles også til via Fast port-kontakten.

K750i har også en rekke proffunksjoner, blant annet støtte for blåtann, slik at man kan kan overføre data trådløst med kompatible enheter og datamaskiner, i tillegg til at man kan bruke trådløse hodesett. De fulle spesifikasjonene til telefonen finner du for øvrig i prisguiden.

Sony Ericsson K750i ventes å være på plass i norske mobilforretninger innen månedsskiftet. Prisen vil ligge på omtrent 3500 kroner uten abonnement.

Flere bilder av telefonen følger på neste side.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen