Nå kommer Java i full 3D

Etterhvert som mobiltelefoner blir stadig mer kapable, både når det kommer til maskinvare og teknologi, har mange produsenter ønsket å satse på spill og programmer som fungerer i full 3D. Dessverre har det til dags dato manglet en felles standard for dette, noe som har resultert i et splittet marked med en rekke forskjellige ukompatible teknologier som Mophun 3D, X-Forge og BREW.

Flere av de store aktørene på mobilfronten gikk tidligere i år sammen for å løse akkurat dette problemet og valgte å satse på den allerede veletablerte Java-standarden fra Sun. Java gjør det mulig å utvikle spill og programmer som fungerer på alle enheter som har implementert støtte for Java, fullstendig uavhengig av maskinvaren og operativsystemet de kjører på.

Nå har de forskjellige selskapene endelig blitt enige om det som blir hetende Mobile 3D Graphics API for J2ME, som skal være tilgjengelig som et tillegg til dagens J2ME-standard. De håper dermed å endelig åpne for full 3D-støtte i de stadig mer populære Java-programmene som florerer på nett, både når det kommer til nytteprogrammer og i spill.

Blant produsentene som har bidratt til den nye standarden er Nokia, Siemens, Motorola og Sony Ericsson, såvel som programvaregigantene PalmSource og Symbian. Det burde derfor ikke være lenge til vi får se de første telefonene fra disse produsentene med støtte for den nye Java-standarden.

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen