Nå kommer i-Mate til norske butikker

Denne høsten har det vært en invasjon av nye mobilmerker på det norske markedet. Den siste måneden har både BenQ og XCute entret kongeriket. Nå står den dubaiske mobilprodusenten i-Mate på grensene.

Selv om i-Mate er et ukjent merke, kjenner vi allerede mobiltelefonene som skal selges under selskapets logo. Telefonene stammer nemlig fra den samme taiwanske produsenten som leverer produkter til Qtek; HTC.

Faktisk er det ingen praktiske forskjeller mellom telefonene til Qtek og i-Mate. Den nye modellen i-Mate SP5 er for eksempel prikk lik Qtek 8310. Det som skiller mobiltelefonene til de to produsentene er ikke maskinvaren eller designet. Det er derimot programvaren som ligger inni mobiltelefonene.

I-Mate har satset tungt på å utvikle egen programvare for Windows Mobile. Dette er den viktigste årsaken til at man nå satser på i-Mate produkter, selv om Qtek allerede har fått et visst fotfeste blant oss nordmenn, forteller produktsjef for distributøren One2Com, Kjetil Simonsen.

- Mange bedrifter omkring i Norge ønsker å integrere mobile løsninger mot bedriftens nettverk med unike tilpasninger. Her har i-Mate overbevist oss om at det er de som innehar best ressurser og fleksibilitet til å videreutvikle mulighetene Windows Mobile-produktene til HTC allerede har.

Alltid tilgang til kontoret
En av de proprietære løsningene som i-Mate kan utstyre telefoner med om det er behov, er programmet 1-View. Dette er en løsning som gir deg fjerntilgang til dokumenter og filer du har liggende på datamaskinen din. Løsningen kan kjøres over mobilnettet, slik at du har tilgang overalt hvor det er mobildekning.

Norske kunder som kjøper i-Mate vil også bruke en annen servicepartner ved reparasjon og retur, nemlig Deltaservice.

I første omgang vil det slippes åtte nye modeller på det norske markedet. Disse skal være å finne i butikkhyllene før jul, og vil selges ferdig oppsatt for både Telenor og Netcoms mobilnett.

Flere nettbutikker har allerede fått inn i-Mate i prislistene sine. Du kan få en oversikt over prisene ved å søke i prisguiden.

Forvirret?
Lurer du på hvilke modeller i-Mate og Qtek har til felles? Her har du en sammenligningstabell.

i-Mate Qtek
Jasjar 9000
Jam128 S110
K-Jam 9100
PDA-N G100 (ikke lansert i Norge)
PDA2 2020i
PDA2k 9090
SP5 8310
SP5m 8300

(Kilder: Club i-Mate, The Inquirer, Times Online, WindowsMobile.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen