Nå kommer HTC Shift

Annonsør­innhold
Les hele saken »

HTC Shift

Dimensjoner: Ukjent
Skjerm: 7 tommer
Plattform: Windows Vista Business Ed.
Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, EDGE, UMTS, HSDPA
Trådløs Teknologi: Bluetooth 2.0, Wifi
Minne: 30 GB harddisk, 1 GB RAM, SDIO-spor
Batterilevetid: 2 timer i Windows Vista
Lansering: 4. kvartal 2007

Det har lenge gått rykter om at HTC skulle lansere miniPC-en Shift og smarttelefonen TyTN 2 på Gitex-messen denne uken. Nå har produsenten endelig vist frem maskinen og mange av spesifikasjonene.

HTC Shift minner mye om Palms planlagte (og nå skrinlagte) Foleo. Vi snakker altså om en mellomting mellom en smarttelefon og laptop. Foreløpig har HTC holdt kortene tett til brystet når det gjelder denne modellen, men noe informasjon er allerede tilgjengelig på produsentens hjemmesider

Maskinen får en skjerm med en størrelse på 7 tommer, et format som er hyppig brukt på bærbare multimediespillere i dag. Oppløsningen er enn å ikke kjent, men mye tyder på at den vil bli på 800 x 480 bildepunkter.

Windows Vista

Operativsystemet i Shift er Windows Vista Business Edition. Denne plattformen er beregnet på små bedrifter, og byr blant annet på flere sikkerhetsinnstillinger enn den vanlige versjonen.

I tillegg kjører maskinen en lettversjon av Windows Mobile når den går over i standby-modus. Dette for å holde maskinen oppkoblet mot mobilnettet, slik at du kan motta push-e-post uten at det kreves mye strøm. I denne modusen, som har fått navnet snapVUE, holder maskinen ut i 53 timer før den tar kvelden.

Ved vanlig bruk av Windows Vista skal Shift ifølge HTC vare i tre timer uten å være plugget i en strømkontakt.

På nettverksfronten har Shift alt du kan be om. Her finner du WiFi for oppkobling mot hjemmenettverket, mens Edge, 3G og HSDPA sørger for at du alltid vil oppnå den høyeste mulige surfehastigheten der du befinner deg.

Du har også støtte for alle de fire GSM-nettene, og har dermed dekning i 85% av verdens mobilnett.

Shift + TyTN 2 i oktober?

Sammen med Shift viser HTC også frem TyTN 2, som allerede diskuteres hyppig i forumet vårt. Mer om TyTN 2 kan du lese i artikkelen "Ny teknobombe fra HTC".

Da vi var i kontakt med HTC for å høre om selskapet skulle lansere noen telefoner i Norge i september, kom et kort og megetsigende svar på SMS: Oktober. Mye tyder altså på at du kan få kloa i enten Shift eller TyTN 2 – eller begge to – neste måned.

(Kilde: HTC, Kaz 911, Brighthand)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen