Fasttelefoner med Android blir snart en realitet.
Fasttelefoner med Android blir snart en realitet.

Nå kommer fasttelefonene med Android

Annonsør­innhold
Les hele saken »

T-mobile, operatøren som lanserte den første telefonen med Googles Linux-operativsystem Android, har planer om å utstyre langt mer enn bare mobiler med Android. Nå kommer også trådløse telefoner og andre apparater i hjemmet til å kjøre systemet.

Den første fasttelefonen med Android, i tillegg til en tablet-PC med samme operativsystem, skal komme i salg tidlig neste år, skriver New York Times. For eksempel skal ladestasjonen til fasttelefonen synkronisere telefonen med andre enheter du har, som mobiltelefonen din.

Brer om seg

Dermed kommer Android trolig til å bre om seg på måter verken Symbian, Windows Mobile, Mac OS eller andre konkurrerende systemer har gjort til nå. Det nærmeste vi kommer er Microsofts Windows CE, som Windows Mobile er basert på.

Mark Hamblin i det San Francisco-baserte selskapet Touch Revolution, har allerede bygget en skrivebordstelefon som gjør mer enn mobiltelefoner kan i dag. Telefonen har en sju tommers skjerm som du kan lese e-post på og gjøre mye som til nå har vært forbeholdt PC-er.

– Operatørene ønsker å tjene på fastlinjer

Husker du Telenors Smartphone-konsept? Det kan være på vei tilbake.
Husker du Telenors Smartphone-konsept? Det kan være på vei tilbake.

Greg Sterling, analytiker i Opus Research, tror vi kommer til å se flere slike smarte enheter i hjemmet, rett og slett fordi operatørene har et ønske om å gjøre fastlinje mer attraktivt enn det er i dag.

Det skal for øvrig nevnes at Telenor i sin tid lanserte en slik smart ISDN-telefon man kunne surfe og sjekke e-post med, uten at den ble noen gigantsuksess.

(Kilde: nytimes.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen